90-те (през) май не искат да си ходят. I Love the 90’s 2015.

corona

90-те (през) май не искат да си ходят. I Love the 90’s 2015.

Макар да са минали повече от 15 години, за няколко часа, деведесетарските изпълнители в I Love the 90’s (edition 2015) ме върнаха към младостта. Но каква младост? Пред Зимния дворец на спорта имаше почитатели, които не са били родени тогава! Аудиторията варираше от побелели здравеняци до първолаци. Като че ли музиката на 90-те не иска да си ходи и продължава да поддържа своята ненаситна аудитория.

Думи и снимки: Светослав Кънчев

По традиция, радио NRJ озвучаваше пред залата с ретро и по-модерни любими класики.

Не знам кой е избрал ALEXIA за началото, но я е подбрал идеално. Публиката искаше да види раздаване и си го получи. Тя беше заредена на максимум. За секунда не спря да танцува и да се движи от единия до другия край на сцената. Въпреки, че очаквах още много изпълнители, наистина не исках да слиза от сцената. Бях готов за още поне пет бис-а. (Дали ще има неин самостоятелен концерт? Би било интересно.)

E-Rotic оправдаха името си. Още с излизането от тях се излъчваше… еротика (меко казано). Не знам дали са двойка извън сцената, но пред публиката показаха повече от плът. В един момент си помислих – дали са на сцената, за да пеят или за да покажат нещо повече.

След тях беше първата почивка и не мога да не поздравя DJ MARTI G и DJ RADY, които озвучаваха паузите. Как да го нарека почивка, докато те предоставяха свое собствено шоу, което да не искаш да изпускаш?

c-blockИ времето дойде за C-Block. Смело мога да твърдя, че получиха най-голямо внимание от феновете. И то беше взаимно. Колкото даваха на публиката – публиката връщаше тях. То не беше любов, то не бяха сълзи. Уникална двойка! Те не просто искаха да се докоснат до публиката, ами го направиха. Слязоха в публиката и пяха между нас. Имаше няколко бис-а и множество прегръдки. Рядко се усеща толкова лично отношение от звездите към публиката.

И когато си мислехме, че няма как да стане по-интересно, CORONA вдигна нивото на очакванията. След първите песни започна парче след парче да качва хора от публиката на сцената, за да танцуват с нея. Оказа се, че българските момичета имат какво да покажат в това отношение и поредното издание на I Love the 90’s се развихри на макс. Дали да слушам как пее CORONA, дали да зяпам движенията й, или да наблюдавам какво правят останалите 20 човека от публиката на сцената? Така, за няколко песни, феновете застанаха под прожекторите на сцената редом със звездите на мега хитовете от 90-те.

Haddaway, макар и последен за вечерта, показа своята висока класа и с няколко страхотни хита завърши концерта в малките часове.

Време беше, вече да си ходим. Но не – 90-те май няма да искат да си ходят и ще продължават да ми напомнят за/с чара си…

[media link=https://www.youtube.com/watch?v=OwX-b2TZFSw&feature=youtu.be]