HMSU: Дръм и Басс Въртележка

HMSU: Дръм и Басс Въртележка

Този уикенд Стаси се включи в дръм и басс въртележката на HMSU. И сподели какво й се е завъртяло пред очите и ушите.

Вечерта започва на пл. Райко Даскалов или, както всички го знаят – градинката на ул. Солунска.

След като загряваме подобаващо, малко след полунощ, кацаме в клуб Терминал 1, за да се насладим на сета на ветерана и един от създателите на организацията – acidtrip. Томата добре ни подкарва. С такова начало не можем да си представим как ще продължи нощта…

Малко преди 2 ч. залата започва да се изпълва. Атмосферата по време на изпълнението на Mocks е като на събирания на стари приятели – традиционна локалка. В стаичката се чува повече английска, отколкото българска реч. Има много чужденци.

Faith и Techdown взривяват залата с техния back2back. Надяваме се по-често да ги чуваме заедно на сцената.

В 3:45 ч. застъпва Ogonek, който тъкмо се е върнал от Виетнам, след като пропусна дори 21-я рожден ден на организацията. Залата гърми, наблюдаваме явлението на разхождащата се бира от баса по сцената. Хората не могат да си намерят място, а минава 4 ч., но Валери гърми и всички са във филма.

Точно 10 мин. по-късно зад пулта се появява и Konspirator. Постепенно Марто влиза „лекинко, така с дръм енд бейс“ – както се дочува от някъде. Към края публиката скандира още… и знае, че ще си го получи. И то толкова тежко, че нищо не предвещава приключване. Вече ни светят в очите прожектори, но ние сме безсмъртни и не спираме.

В крайна сметка, колкото и да не ни се иска, към 6:15 ч. музиката спира и се завръщаме с колонка там, откъдето бяхме започнали.

Да бичи басс!