Hippielandia зарежда с енергия и много любов

Hippielandia зарежда с енергия и много любов

Зашеметено разглеждаме line-up-а на HippieLandia и тупаме от вълнение. А замисляш ли си се как се организират подобни събития? За начинанието разказва Иво Гуглев от EventEase.

Анастас: Здравейте и поздравления за HippieLandia, фестивалът обещава да е „връхта“. Аз лично нямам търпение до 1 юли… Откъде дойде идеята за името HippieLandia и като цяло за събитие от такъв мащаб?

Желанието ни е чрез HippieLandia да създадем истинско фестивално преживяване, в основата, на което да е разнообразната и качествена музика, която от своя страна да успее да зареди младите хора в България с положителна енергия и много любов. Няма да възраждаме или да правим tribute на хипитата и Woodstock, а по-скоро, вдъхновени от това течение и култура през 60-те, ще се опитаме да създадем фестивал, който да обединява публика, артисти, музиканти и диджеи в една уникална атмосфера за цели две летни нощи на открито в парка на Летище София.

hhhДа, каните големи имена, организирате фест в рамките на два дни. Със сигурност това Ви коства много усилия и определен риск. Обичате ли да рискувате или залагате на изпълнители, които със сигурност ще препълнят залите в България?

Организирането на музикални събития винаги е било и ще бъде рискована задача. Опитваме се чрез фестивала HippieLandia да представим максимално много нови и различни световни групи и диджеи на живо като: Netsky, HVOB, Gorgon City, Dax J, Jonas Kopp, Dc Breaks, да надградим успешните вече участия на GusGus, Enei и Black Sun Empire и не на последно място да представим селекция от български артисти, представени не като пълнеж, а умело вплетени в цялостната програма на фестивала.

net
Netsky

Селекцията на артисти в HippieLandia покрива доста широк спектър от електронната музика… Как се случи подборът на line-up-а?

С ясна концепция какво искаме да представим на публиката и какво можем да си позволим.

Осъществихте ли първоначалния си план за феста или нещата се промениха в последния момент?

Фестивалът бе замислен за двудневен още от самото начало. За съжаление в процеса на изготвяне на програмата, единият от желаните от нас основни артисти за 1 юли се отказа в последния момент от предложението ни, а пък имахме вече договори с всички артисти за 2 юли и решихме да действаме тази година само в една нощ. Но съдбата ни предложи нов обрат: друг артист, при подписан договор и платен хонорар, получи предложение от Южна Америка за 2 юли и с лека ръка екипът му реши да отмени участието му на HippieLandia. За наш късмет намерихме самолетни полети, с които въпросният артист да успее да участва на 1 юли в София и на 2 юли да е в Пуерто Рико. В крайна сметка сме радостни, че ще предложим истинско фестивално преживяване в 2 нощи и се надяваме повече хора да си купят фестивален билет, който е на стойност от само 40 лв.

ene
Enei

Кой концерт, който сте организирали, е от особено значение за Вас…

Всеки концерт или събитие, което правим е специално за нас и имаме стотици спомени, случки, смешни и трагични истории. Но може би един от най важните и емоционални концерти бе този на Massive Attack през 2014.

Помним… Добре, за какво да се подготвят феновете между 1 и 2 Юли?

Желанието ни е хората да не идват с големи очаквания. Не претендираме и не искаме да сме „най“, да сме „по“ или „срещу“. Желанието ни е хората на фестивала да бъдат толерантни и отворени за нови групи, артисти, диджеи и музикални стилове. Да се забавляват без нужда от вип билети и селфи снимки, а да имат нужда да откриват новата си любима музика на живо в компанията на своите приятели, а не пред телефона, гледайки видеа от Амстердам, Берлин или Ибиса.

Как намирате българската електронна сцена на фона на световните тенденции?

Все повече разнообразни ди-жеи и артисти се появяват всяка година, което е страхотно. Световната сцена и публика е отворена за всеки и няма значение дали идваш от България, а по-скоро има значение дали авторската ти музиката и представянето ти пред публика са качествени и уникални за хората.

ccc
COOH / BALKANSKY / IVAN SHOPOV & AVIGEYA

Какво ново подготвяте? Кои са следващите събития, на които да обърнем внимание?

Не обичаме да говорим за следващи събития и планове, преди да са потвърдени на 100%. В момента всички усилия се насочени във фестивала HippieLandia на 1 и 2 юли и се надяваме публиката да покаже, че има нужда от подобно събитие.

Дано!