HippiеLandia! И все пак тя се върти.

HippiеLandia! И все пак тя се върти.

Ако си пропуснал да разбереш какво е HippiеLandia, аз съм тук, за да ти разкажа… Това е далечно-близка ничия земя, която е достъпна откъм втория Терминал, на запад от едно забулено място в теб, което още си спомня онези лунапаркови сюжети.

снимки: Анастас Чобанов

Нощоден 1: Навлизане

Затвори очи, отвори уши и слез по-надълбоко от метрото, по-нашироко от пистата на летището. Долу те чакат светлинни мечове, ухилени човечета и… печки. Сценична треска номер 1 в HippieLandia пече приказното ничие настроение и го съхранява в стари печки. Подгряващите групи сме ние, с чаши върху котлоните винили. В първичния ден около печките ще ни бланшират JVDB /Jan van den Boogaard,  RiddimboxJonas KoppDax JBirben и Stephan Panev. Измежду прекрачването от сценична треска 1 до 2 (разбирай, разходката между първа и втора сцена) се омаях от Kopp, който и слушах за първи път, заедно с още няколко запалянковци. Тутутутутутутут-у-у-у-у.

Но да се върнем на главната сцена, където HippieLandia се върти с бясната скорост на въртележката на синджири, за да ни освободи от всяка грешна стъпка в подскоците.

Разгръщане с Netsky DJ Set ft. Script MC. Да знаеш, че се чете като net + sky, а не нътски, както си мислят непросветените.

Силно начало, пръскане на енергия от всички страни, неспокойно MC, което искам да ми бъде личен треньор, няколко NetSky парчета над небето, особено в тази му част, в която намират писта самолети от цял свят. А аз съм също самолет, който неусетно се докосва до най-комерсиалните парчета на изминалите 3 лета. Развъртяни от NetSky…

net5
Netsky приключи точно навреме, за да се сгрея не с коктейли от тези на червения бар, а с очаквано добрата комбинация  COOH / BALKANSKY / IVAN SHOPOV и Avigeya. Принуждават ни да сме смели в мечтите и разбират колко е важно да разгънеш българската традиция, тук и сега, през Cooh машинациите. Омагьосан зяпам, слушам и мълча – на точното място в точното време съм. Въртележката няма да спре да се върти.

net4
Какво още предлага HippieLandia за тази нощ? Да посрещнем слънцето с Black Sun Empire ft. Multiplex MC. Смазване, отлитане и безметежна сутрин. За всички отложили Джулая и подскачащи върху дръм и бяса на разбиващата империя.

net3

Нощоден 2: Мек като захарен памук (кокос)

Нощ ли е, ден ли е – ти си избери – и се гмурни с мен във втората вечер на приказната HippieLandia, за да се настаниш удобно, отпред с поглед към самата сцена и да послушаш HVOB. Чувстваш се комфортно, защото преди това са ти „постлали“ Мелформатор. HVOB музика/вокали/капки полазват по тила ти и омекват в ръцете ти, които се протягат само нагоре. Става ти свободно и безметежно, усещащ как памукът от кокос се разтапя под небцето ти. И тъкмо да се отпуснеш съвсем, въртележката HippieLandia се превърта отново и те изплюва пред  GusGus. Дръж се здраво, защото Исландия не е футбол, а музика. И то красива като сияние.

net1
Ако искаш от приказната земя на HippieLandia да прескочиш до Gorgon City, давай – сега е моментът. Бъди на гребена на вълната, а мен ме остави да си тая споделените мигове с GusGus и да преглъщам вибрации от сцената с печките, чиято програма е повече от вкусна: Unkle Billy & JulydrummerSAVA & Danny Boy,DC BreaksL 33 и на слънчеви лъчи – Enei.

ен

И изгрява слънце (пак). Спомените са там в продължаващите да се въртят звуци на Hippielandia, които няма скоро да излязат от главата. Иска ми се да сме ги преживели заедно, защото само тогава ще можем да отидем пак.. на лунен парк.