Lee „Scratch“ Perry & Mad Professor LIVE in Sofia Live Club

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Lee „Scratch“ Perry & Mad Professor LIVE in Sofia Live Club

Концертът на дъб величията Lee “Scratch” Perry и Mad Professor ще е в Sofia Live Club

Първото съвместно шоу на двама от най-иновативните и влиятелни артисти в света на дъб музиката ще се състои в Sofia Live Club на 2 юни. Промяната на мястото е продиктувана от неблагоприятни метеорологични прогнози, които биха възпрепятствали безпроблемното протичане на събитието. За да избегнат възможни технически проблеми и да осигурят оптималното прекарване на всички фенове, организаторите от Reel Feel и мениджмънтът на артистите се обединиха около избора легендарните Lee “Scratch” Perry и Mad Professor да разтърсят меломаните с мощната си саунд система на закрито.

Lee “Scratch” Perry е основна движеща сила в регето и дъба вече почти пет десетилетия, като е доказвал уникалните си умения зад пулта и неповторимия си почерк в записи с Bob Marley & The Wailers, Junior Marvin, The Longos, Max Romeo, Beastie Boys, Ari Up, The Clash и много други, както и в собствената си продукция. Mad Professor от своя страна е ключова фигура за второто поколение артисти и развитието на дъба в дигиталната ера, а експериментаторският му дух не отстъпва на този на Perry и го среща с имена като Jamiroquai, Sade, Massive Attack и The Orb. Сред най-запомнящата се продукция на Mad Professor остава ремиксираната версия на втория албум на Massive Attack, която излиза под името No Protection и бетонира името му в историята на музиката.

На 2 юни мощната саунд система на Lee “Scratch” Perry и Mad Professor ще разтърси София за първи път в Sofia Live Club. Наложилата се промяна в локацията води до намален капацитет на събитието. Ограничено количество билети все още се намират онлайн, в мрежата на Eventim и OMV, като цената от 35 лв. остава непроменена.

Желаещите да върнат билетите си могат да го направят чрез партньорската мрежа на „Ивентим“. Сумата ще може да бъде възстановена в конкретния обект, от който е взет билетът, до 30.06.2019.

Билетите, закупени онлайн и платени с карта, могат да бъдат изпратени или занесени лично в централния офис, намиращ се на ул. 6-и септември 58 в София, като в рамките на 7 работни дни всеки клиент ще получи обратно пълната сума. В случай на плащане чрез наложен платеж или по банков път, билетите се изпращат по пощата с номер на банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр и телефонен номер за връзка. Цялата сума за закупени билети се изплаща веднага при връщане на билетите в централния офис на „Ивентим“ на посочения по-горе адрес.

Още за събитието:

Дъб величията Lee „Scratch“ Perry и Mad Professor за първи път у нас

Двама от най-иновативните и влиятелни артисти в света на дъб музиката ще изнесат първото си съвместно шоу на българска сцена на 2 юни в Sofia Live Club. Абсолютният пионер в развитието на стила, ямайският продуцент и откривател със статут на жива легенда – Lee „Scratch“ Perry, и не по-малко внушителният и оригинален Mad Professor, ключов за второто поколение артисти и развитието на жанра, ще разтърсят феновете с голяма доза от уникалния си звук, изпълнен с енергия и свобода. Тандемът идва в София с мощната си саунд система по покана на Reel Feel.

Lee “Scratch” Perry безспорно е основна движеща сила и направлява посоката на регето и дъба от 70-те години плътно до настоящия момент. Името му е свързано със съвместна и продуцентска работа с всевъзможни артисти, сред които Bob Marley & The Wailers, Junior Marvin, The Longos, Max Romeo, Beastie Boys, Adrian Sherwood, Ari Up, The Clash и много други. Музикалният му път започва от Кингстън, когато става чирак в емблематичното Studio One, а необичайният му ексцентричен подход към записването и студийните ефекти, както и неповторимият му собствен почерк и ловкостта му зад пулта, го обвързват с песни и албуми, изпъкващи като върхови в развитието на дъба.

Нийл Фрейзър получава псевдонима „Лудият професор“ още като дете, благодарение на нестихващия му интерес към експерименти с електрониката. Едва 10-годишен, той успява сам да си изгради радио и телефонна система. В последствие Mad Professor става световноизвестен дъб продуцент и звуков инженер, отличаващ се с оригиналните си продукции и ремикси. Той е една от водещите фигури в жанра и съществен двигател в прехода на дъба към дигиталната ера. В лейбъла Ariwa Mad Professor сътрудничи с Lee “Scratch” Perry, Sly & Robbie, Johnny Clarke, Pato Banton, Jah Shaka и Horace Andy. Извън сферата на традиционното реге и дъб ексцентричният експериментатор е работил с имена като Jamiroquai, Sade, Massive Attack и The Orb, както и с най-големите звукозаписни студия. Най-емблематичният му проект, който бетонира името му в историята на музиката, е ремиксираната версия на втория албум на Massive Attack, под името No Protection от 1995-а.

Когато са извън студиото, Lee “Scratch” Perry и Mad Professor обикалят по фестивали из целия свят, като турнето на Perry със Subatomic Sound System „Blackboard Jungle Dub – 45th Anniversary Tour“ е разпродадено за почти всяка обявена дата в САЩ и Европа през

2018-а и началото на 2019-а, а Rolling Stone го промотира като първия дъб албум, правен някога, представен на живо за първи път.

В началото на летния сезон мощната саунд система на Lee “Scratch” Perry и Mad Professor ще разтърси София за първи път, под открито небе, благодарение на Reel Feel. Незабравима вечер очаква всички фенове на дъба, датата е 2-ри юни, мястото е Sofia LIve Club.

Билети за събитието на цена от 35 лв. са достъпни от 3.04.2019 г. в мрежата на Eventim и OMV.

 

юни 02 2019

Details

Date: юни 2, 2019
Time: 18:00
Cost: 35лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://djambore.com/event/lee-scratch-perry-mad-professor-live-in-sofia/

Venue

Sofia Live Club

София, Bulgaria

+ Google Map