Концерт на Сара Чанг

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Концерт на Сара Чанг

На 8 февруари световнопризнатата цигуларка Сара Чанг ще изнесе концерт със Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров. В програмата ще бъдат включени любими произведения на Пиацола, Бърстейн и Гершуин.

Магнетичната Сара получава първото си признание едва 8-годишна, когато дебютира на сцената на Нюйорска филхармония. На тази крехка възраст тя вече свири пред големите диригенти Рикардо Мути и Зубин Мета, а на 10 години записва първия си албум, наречен “Дебют”.

В момента Сара Чанг е сред най-високоплатените солисти в света, носителка на многобройни награди и признания, свири с най-големите оркестри в Европа, Съединените щати и Азия и изнася над 150 концерта годишно.  След един от тях вестник “Ню Йорк Таймс пише: “Госпожа Чанг беше “чудо “. Нейният плътен, красив тон, невероятната интонация и сдържана дискреност се сработиха перфектно с музиката. Публиката чуваше всичко и всичко си заслужаваше да се чуе.”

Сара Чанг свири на цигулка Гуарнери дел Джезу от 1717 г. и използва няколко лъка. Същият инструмент ще звучи в най-съвършената по отношение на акустиката зала у нас – зала България в ръцете на талантливата и харизматична цигуларка. Софийската филхармония и диригентът Найден Тодоров вече репетират за голямото събитие, до което остава по-малко от месец. В програмата – “Годишните времена на Буенос Айрес”  на Пиацола, увертюрата към операта “Кандид” на Бърнстейн и сюитата из операта “Порги и Бес” на Гершуин.

Билети за концерта на Сара Чанг на 8 февруари в Зала България все още са налични и са на цени от 30 до 60 лв.  

февруари 08 2018

Details

Date: февруари 8, 2018
Time: 19:00 - 21:00
Cost: 30лв.-60лв.
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1973142419633554/

Venue

Зала България

ул. "Аксаков" №1
София, Bulgaria

+ Google Map

Visit Venue Website