Отменено събитие – DOMA Music & Villa Technobeton present: Curses (Berlin)

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Отменено събитие – DOMA Music & Villa Technobeton present: Curses (Berlin)

DOMA Music и Villa TECHNOBETON представят енигматичния CURSES

Изтощен от монотонността на електронната сцена, доминирана от техно и хаус, CURSES (Лука Венеция) създава музика, вдъхновена от мрачната страна на диското. Първият гост на DOMA Music и VIlla TECHNOBETON за 2020-та размива границата между електроника и рокендрол, като съчетава привидно несъвместими елементи от теченията ню уейв, пост-пънк, ранен EBM и психаделични синтове. Италианец, роден в Ню Йорк, но развил визията си в Берлин, CURSES може да се похвали с едни от най-нестандартните сетове в момента. Той не е нито dj, нито група. Той е и двете. Доказателство са призрачните вокали, които вплита на живо с иконичния си микрофон от епохата на Франк Синатра. С месечната си рубрика за Rinse France, собствения лейбъл Ombra International и изданията за Bordello A Parigi, Hoga Nord, Wrong Era и Throne Of Blood, CURSES обединява фенове и артисти от целия свят, споделящи страстта му за диско и уейв звучене. През годините колаборира с имена като Jennifer Touch, Terr, Chinaski, The Golden Filter и Jennifer Cardini. 

От местна страна подкрепа ще окажат Иво Стоядинов – Charlie, преди CURSES, и TECHNOBETON, които ще закрият вечерта.

Иво Стоядинов – Charlie е български диджей и продуцент, който едва ли се нуждае от представяне. Известен е с минимал уейв формацията Les Animaux Sauvages. Charlie е и сред създателите на eдно от най-екзотичните партита в София — “We Like Kitsch”, в компанията на Julieta Intergalactica и Насо Русков. Негови ремикси и тракове се въртят от легендарния Andrew Weatherall, Thomass Jackson, Inigo Vontier, Autarkic, NTS radio и др.

 TECHNOBETON е проект, създаден с една основна цел — изследване на пространствените и скулптурни свойства на съвременната техно и диско музика. Този концептуален подход вече привлече и погледите на престижни лейбъли като Bordello A Parigi и Nein Records, които издават последните му тракове.

След вълнуващата 2019-а, в която DOMA Music и Villa TECHNOBETON посрещнаха в TELL ME имена като Mick Wills (Gigolo Records), Tronik Youth (Nein Records) и Otto Kraanen (Bordello A Parigi), 2020-та започва с най-амбициозното им събитие досега – CURSES. Това ще се случи и на абсолютно нов терен — Koncept Space ще посрещне една от добре пазените тайни на електронния ъндърграунд, а вечерта на партито (14 март, събота) е задължителна за всеки, който иска да обогати музикалните си хоризонти.

март 14 2020

Details

Date: март 14, 2020
Time: 23:00
Cost: 10лв.
Събитие Tags:, ,
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/195134414901172/

Venue

Koncept Space

бул. Никола Вапцаров 6
София, Bulgaria

+ Google Map