After Work Party

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

After Work Party

Manuela Music Production, Iliana Ovtcharova Arts и K.E.V.A. представят After work party с енергизиращи аудио-визуални сетове на музикалния продуцент Мануела Бончева и архитекта Илияна Овчарова, обединяващи в едно цветове, форми и звуци.

Електронният бийт е основа, върху която се разгръщат импровизирани аудио-визуални диалози, a музиката се генерира от 3D мапинг визуализации и ситуира експресивни преживявания. Иновативният подход идва от синтеза между интериорния и звуковия дизайн и задава синкретична цялост на цветове, форми и звуци, така че да потопят сетивата ни в една различна реалност.

Събитието е с продължение и поставя във фокуса на вниманието идеята за аудио-визуалния пърформанс в концептуални интериорни решения на smart home и smart buildings.

Илияна Овчарова завършва бакалавриат във Франция, след което продължава своето образование с магистратура в УАСГ и докторантура в БАН. Специализацията ѝ е в областта „Адаптация на сгради и съоръжения“, но винаги е имала интерес към овладяването на вътрешното пространство в детайл. Професионалният ѝ опит е свързан с поетапно израстване в големи български проектантски организации, както и с работа в една от най-големите фирми за проектиране на офиси в САЩ. Портфолиото ѝ включва още работа като преподавател в УАСГ и в училището по изкуства „Артис“.

Мануела Бончева завършва СМУ Пловдив със специалност пиано. Продължава образованието си в АМТИИ Пловдив и в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Към момента преподава етномузикология и световна музика В НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Интересът й към различни аспекти на световната музика я насочва към студиото на проф. Симо Лазаров в НБУ, където през 2018-2019 прави специализация по компютърно музициране. През 2020 издава първите два EP-та с пет техно трака с испанския лейбъл Unsupportable Recordings. През същата година попада в класацията за най-добри музикални продуценти жени на подкаста Resonancias в испанското Radio 3 Extra. През 2021 получава предложение да се присъедини към артистите на базираната в САЩ неправителствена организация Remix ⟷ Culture с ремикс на Ferqa Ahwach Agdz’s „Yallah Yallah Yannirda Woulli“. По време на нейния престой в Мароко в края на 2021 се среща с цигуларя Хишам Телмоуди, откъдето се ражда идеята за електро-акустиченя проект „Етноелектрокласик: Музика от Вселената“, базиран на синтеза между класика, джаз и електроника с етно елементи. Неговата световна премиера се състои на 10 юни 2022 в рамките на МФ“Софийски музикални седмици“ със специалното участие на Недялко Недялков – кавал и двамата цигулари от Мароко и Тунис – Хишам Телмуди и Зиед Зуари. Концертът става събитие на месец юни в класацията на предаването по БНТ „Вечната музика“.

април 12 2023

Details

Date: април 12, 2023
Time: 20:00 - 23:55
Cost: 20лв.
Събитие Tags:
as Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/204098728906603?ref=newsfeed

Venue

Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста

ул. Георги С. Раковски 114
София, Bulgaria

+ Google Map