Deep into Oliver Heldens’ house

Oliver

Deep into Oliver Heldens’ house

Някои хора не са стари за „тия“ работи… На DJambore.com беше изключително интересно да разбере как ги мисли нещата зад и без пулта Oliver Heldens, който от 17-годишен има договор с лейбъла на Tiësto – Spinnin’ Records. Вече пълнолетен (тази година навърши цели 20!!!) развива с бясна скорост популярността на deep house музиката, която създава. Сещаш се за Shades of Grey ft. Delaney Jane, Gecko и Feel Good, нали? Непосредствено преди участието му в EXIT 2015, му отвъртяхме няколко шамара… тоест въпроса.

Какво трябва да носиш със себе си на фестивал, за да оцелееш? 🙂

Налудничав костюм на животно, за да се смесиш незабелязано с тълпата…

Как започна да се занимаваш с музика?

Винаги съм се интересувал от различни стилове, а на едно от партитата в гимназията осъзнах, че dance музиката е нещото, с което искам да се занимавам. И така започнах да експериментирам пред компютъра и да откривам разнообразна dance музика, която ме вдъхновява. По този начин открих различни динамики в звученето и започнах да създавам собствени тракове.

А свирил ли си на някакъв музикален инструмент преди?

Да, започнах със синтезатор, когато бях малък. Малко ми беше досадно, защото беше необходимо да се упражнявам много. Все пак се радвам, че се захванах, защото това ми даде основата за продуциране на нови мелодии.

oliverКога осъзна, че си постигнал успех?

С издаването на “Gecko” предусещах, че ще успея. Подписах със Spinnin’ Records и оглавих класациите в UK. Ето тогава си казах – Направих го! Същото усещане имах преди месец по време на участието ми в Coachella… Подобни моменти те карат да се чувстваш щастлив и да се стремиш към още по-големи успехи.

Кои тракове те зарибяват в последно време?

Харесва ми звученето на Jack U. Skrillex и Diplo наистина разцепват. Освен това ме зарибява Finally на MR. Belt & Wezol, което често включвам в сетовете си. Парчето подлудява тълпата!

Какво да очакваме от колаборацията ти с Knife Party?

Имаме велики студийни записи, които показват, че обичаме да правим музика във всички стилове. Ще завършим парчето следващите няколко месеца, така че наистина не знам какъв ще е финалният резултат.

Какво да очакваме от изпълнението ти по време на Exit Festival 2015?

Много е яко, че съм част от програмата! Феновете да се приготвят за тонове яки тракове и енергично шоу. За да съм сигурен, че ще дойдете, издавам и малка тайна – ще изпълня някои от траковете ми за пръв път там! 🙂