Бира, пот и SKA. The Toasters live in Grindhouse.

Бира, пот и SKA. The Toasters live in Grindhouse.

Изпекоха ни! Изпекоха ни и то не на тостера, а на силен огън тез ми ти ню йоркси ска вандали (всичките членове на бандата са от Европа). Много ска, много бира, хлъзгав под и подмишници, малко напрежение пред сцената и много убавиня. Като казах напрежение… нищо особено, все пак сме в Грайнда, където пияната публика и музикантите са на половин крак разстояние.

 

Като разбрах преди известно време, че ще има The Toasters (иееееей), но ще бъде в Grindhouse (бууу), малко хлъцнах, разкъркори (или разхардкори 🙂) ми се дванайсетопръстникът и ми запрескача слепоочието. Та, за тостерите супер, ама защо в Грайнда, бе, Жоре (измислен герой) – бандата заслужава по-голяма сцена. Но уви, нещата се развиха по доста приятен начин и не мисля, че някой може да се оплаче от вечерта. Звукът не беше супер classy, но атмосферата и желанието на бандата си бяха ебаси! Клубът беше пълен, пък и си се търкаляхме по чакъла отвън, а изсипалият се дъжд не можа да ни попречи да skank-нем здраво.

Преди да излязат нюйоркчаните (нали се разбрахме за гражданската принадлежност), на сцената подгряха The Case. Нова за мен банда, която ми направи приятно впечатление. Изсвириха си авторските парцали, надъхаха ни… свежи са. Като звучене доста ми напомниха на Low Pressure, особено гласът на мацката.

А колкото до Тостерчетата, те са си про-та. Чух любими песни “East Side Beat”, “Pirate Radio”, “I’m Running Right Through the World”, а на бис “2 Tone Army” и „Talk Is Cheap”. Посвириха ни семейно (все пак не сме в Арена Армеец), пихме след това по още някоя друга бира и се изнизахме от пущинака.

За финал искам да вметна една лична болка. Ска сцената в България е в амок. Преди няколко години (10-тина поне) имаше сериозен възход и на БГ банди и на чуждестранни участия. Всичко се изниза бързо-бързо като пръдня от скъсани гащи.

Хора, трябва да направим нещо!

Вижте също и: