Back To The Unity Vol.11 The Missing Link

Back To The Unity Vol.11 The Missing Link

Йо-йо! Ето ме отново, вече като по традиция, да „отразя“ любимото BACK TO THE UNITY. 😛

11-тото издание на обединяващия лайф се проведе на 2-ри юни в алтернативата на морски бар – Маймунарника (Ами да, ако не си на море лятото – си в Маймунарника! Прекрасното горско барче. Местенцето, което всяка вечер приютява най-яките артисти и публика 😉)

Отново по традиция още от следобед кибичихме в Борисовата с ментичка в ръка. Хо-хо! Каква идилия, а? Но идилията е утопия! И тук искам да спомена факта, че в четвъртък, броени дни преди хип хоп събитието на лятото, си контузих мускул на левия крак… Съответно болки при ходене, куцане… Тъжна гледка. Та, защо ви казвам този иначе изцяло личен факт – планът ми за вечерта, предвид обстоятелствата, беше  да седна някъде, да наблюдавам спокойно концерта, даже да си записвам в тефтерче „пищови“ за статията… Така и стана! В първите 15 минути 😀 Издържах само толкова. И как иначе? Енергията, която излъчва това събитие винаги е уникална! …лековита. Именно енергията този път беше главна причина да присъствам.  Тъй като много се надявах да изскочат разни артисти, обичайни за формата, но уви!

И така. Събитието беше открито от Negy, който освен главен организатор, беше в ролята на host и започнахме с първия изпълнител – Абстакт. В събитието можете да видите Line up-a, пък аз по-скоро ще ви разкажа някои ключови изпълнения.

Първо искам да спомена момчетата, от които започна мазалото – Абстакт, Parkman, R.O.S., Taxoma. Поздравление за куража, още в началото имахте публика и хората се кефиха! 🙂 Като казах R.O.S…. Mamma mia! Рос ги изтрепи! MC-то на вечерта. MC-то на Back To The Unity Vol.11! Защо? Как? Ами така! Рос се качи на сцената и ни зашемети със здрав английски хип хоп. Истинска машина! Така ги редеше, с такъв flow, с такава лекота. Страшно красива гледка за хип хоп феновете! 🙂

По-нататък при 5 o’clock се заформи голям гърмеж и как иначе, когато виждаш, че момчетата го правят с много любов, хъс и енергия. И най-важното – успяват да ни я предадат. След тях при Roof Rhymez също имаше много емоции. Те поеха „управлението“ на вайба от Петия час и сякаш още по-умело ни го предадоха. СПЕНС. Не мога да не го отбележа. Супер яко е как песни на по 10 и повече години се знаят наизуст и се пеят заедно с изпълнителя. Това е достатъчно показателно. 😉

Атила ни хвърли директно в дълбоките води с изпълнение на песни от албума, който предстои да бъде издаден и ни довърши с Приятелю стар. Страхотната песен със страхотни рими и невероятен бийт! <3

DRS! Без да губят излишно време в празни приказки, с влизането си започнаха с Чичо Митко и така отзад напред, от старо към ново… А след Dope Reach Squad, нещо като за черешката на тортата бяха Жлъч, Trasher и Гената. Със сигурност беше черешка, но на една тъжна торта. Изпълнението им беше в памет на Христо Марков, a.k.a. Бате Доуен… Спомням си преди около година, когато писах статията си за 9-тото B2TU, бях толкова въодушевена, че тогава за първи път, откакто Бате Доуен беше стъпил на крака си – излезе на сцената и… Спомням си, че цялата публика избухна. Всички викаха, пляскаха, беше толкова впечатляващ момент… толкова любовен… Сега, една шибана година по-късно, слушаме само записи.

БАТЕ ДОУЕН Е СВОБОДЕН.

Освен MC-ing, както знаем, към елементите на хип хопа попадат breakdance, DJ-ing и graffiti. A ако B2TU не е посветен изцяло на хип хоп културата, то кое събитие ще да е?! И тук е моментът, в който ще спомена за супер якото break шоу, което ни спретнаха Rawnins! <3 Якият графит, посветен на BACK TO THE UNITY, създаден от OSMC! И на последно място ще спомена DJ-ите, без които цялото парти навярно нямаше да се състои – DJ Akasha и DJ Fresh Kit.

След  официалния край на лайфа, след 3:00!!! Което е уникално, защото, както знаем, има ограничение за шума, но ние сме над всичко! Та, какво се случи, тъй като ние искахме още и си получихме! Къде фрийстайл, къде заучено или просто от песен, няколко от любимите ни рапъри излязоха и превзеха бийтовете, които пускаше Акаша. Беше един жесток край на жесток концерт!

Много любов за всички замесени! Тайно се надявам на нещо подобно морско. 😉

WE ARE MANY, WE ARE STRONG, …WE ARE HIP HOP!!!

П.П. По време на събитието, тотално забравих за травмата си. B2TU ми помогна да забравя за всичко и се забавлявах истински. Убедена съм, че същото могат да го кажат и стотиците хора, които присъстваха! <3

снимки: Анастас Чобанов/LeMouseRat Photographie