When the freaks come out… HALLOWEEN 2015 with MARK KNIGHT

When the freaks come out… HALLOWEEN 2015 with MARK KNIGHT

Пристигам около 00:30, а вече опашката пред входа е набъбнала. Тълпата нахлуващи се движи бързо и след едно разумно време на изчакване се озовавам пред огромна стена с тематичен надпис гласящ „Enter at own risk”… е, изчаквам си реда на гардероба и поемам този риск. Все пак, за какво съм дошъл тук? Защо иначе нямаше да прекъсна тежката си дрямка, да запаля бегачката и почти като на пожар да се изстрелям към Inter Expo Center. Та, поради тези и други ред обстоятелства се надявам първото ми присъствие на Mark Knight party да е качествено.

След като се озовавам зад стената, в главното помещение, забелязвам, че на сцената е Стефан Попов. Чух доста голяма част от сета му, който от момента на влизането ми, до излизането на Mark Knight, претърпява различни вариации и извървява дълъг път. Премина през много желания и дори спомени. Малка част от сета на Стефан е изпълнен с летни по звучене парчета, които сякаш ме връщат в онази единствена морско прекарана седмица този горещ сезон. Пуска приятни лежерни парчета, на които ми е трудно да се раздам. В края на сета му вече бумти качествен хаус саунд, който би трябвало да е прелюдията към появяването на Mark Knight.

Вътре Halloween духът вилнее. Маскирани хора има много, като оригиналните попадения определено надхвърлят броя на пръстите на ръцете ми. Няколко маскировки определено ме изненадват със сложност и качество. Дори ме хваща срам, че не проявих достатъчно творческа мисъл, за да дойда костюмиран, но и дрямката, за която споменах доста обърка плановете ми.

Тъй като дойдох на партито абсолютно трезвен, голям период от сета на Стефан Попов не ме грабна, но силно се надявам дългоочакваната ми първа среща с Mark Knight да ме докосне с актуална, но и внимателно селектирана електронна музика, която впечатлява.

insideinterМоже би сега е момента да опиша и залата, в която се намираме. Зад Стефан виси огромна червена завеса, която покрива целия край на залата зад DJ-я и предвещава да бъде спусната в правилния момент… С настъпването на 02:00 часа Mark Knight излиза на сцената, а завесата вместо да падне – се вдига. Изпод нея се показват перфектни места за ВИП партиджейте, които тук се наричат Very Important Freaks. Със стартирането на сета на Марк започва и шоу-програмата, организирана от Yalta. Чак сега забелязвам, че пред пулта е изграден огромен подиум, по който се изреждат най-различни труженици на забавлението.

Жонгльорите с ножове бяха интересни, акробатите също бяха впечатляващи, но у мен най-голям интерес предизвика жената, която се натика в съвсем малка кутия. Най-много време на сцената прекарват групата брейкъри, които поне за мен не са достатъчно freaky, но иначе хората им се радват. Май няма нужда да споменавам каква е реакцията на публиката след излизането на подиума на танцьорките по оскъдно облекло.

Въпреки тези опити за отвличане на вниманието музиката, която Mark Knight пуска е добра и всички се забавляват. Наличието на MC на такъв тип парти за мен е изненадващо, но той се включва само в подходящите моменти и по никакъв начин не се натрапва с гласа си. Колкото и да не се чувствам в своето музикално течение разбирам, че Mark Knight е DJ от световна класа. Целият му сет сякаш е построен предварително (hope not). В първата част той редува по-спокойни с по-бесни парчета, на които пълната зала изригва. Постепенно леките парчета намаляват и разбирам за смяната на песните единствено от появяването на гласа на mc-то.

След 04:00 Mark Knight сменя посоката и от огромните колони зазвучават по-дълбоки, дори на моменти trippy мелодии. Първите няколко трака след 4 часа ми задават ново за вечерта настроение, но с изморената ми компания вече бяхме решили, че тръгването ни ще е около този час и постепенно се отправяме към гардеробите.

Въпреки донякъде ранното ни тръгване, смея да твърдя, че престоят ни в Inter Expo Center беше приятен, може би една идея по-лежерен от очакваното, но определено изпълнен с качествена музика. Партито беше обявено като шоу и изпълнената програма задоволи дори и моя аналитичен хейтърски вкус. На много места прочетох: “Това не беше парти. Това беше изживяване!” . Думата изживяване за мен е малко пресилена, но самият факт, че няколко човека са приели Halloween по този начин доказва, че Yalta определено постигнаха желания ефект.

https://www.youtube.com/watch?v=_yUD3bMQx6A&feature=youtu.be