уТВЪРДен Метрополис стандарт

уТВЪРДен Метрополис стандарт

На 18 май Метрополис закрива пролетния сезон в двете зали на РЦСИ „Топлоцентрала“. На пулта на голямата сцена ще застанат BIIA и AIDA ARKO  – две ултра модерни имена в стила, който последната година превзе дансингите на всички клубове за твърда електронна музика „hard techno“. Третият гост е TEMUDO  – един от най-интересните  Португалски техно артисти. Заедно с тях ще чуем и DJ STEVEN, KR:KD K – един от най-добрите Български хард техно DJ-и, SHADE, ZIGGY,както и отличниците на Metropolis DJ Academy  DANIEL ZHELEV, IKKI ØTTØ, RADICLE и VELLA  

BIIA е артист в пълния смисъл на тази дума. Нейните сетовете са умело съчетание от южняшката ѝ чувственост и суровата математическа експресивност на бързото техно. В тях тевтонските гръмотевични бийтове от 90те се преплитат с изненадващи мелодични  орнаменти, които ни увличат в едно еуфорично музикално пътешествие. Затова няма нищо случайно, че тя е редовен гост на най – големия (повече от 50 000 посетители) и престижен фестивал за  хард техно Verknipt, BIIA издава парчета за лейбъла на Shlømo „Taapion“, както и за влиятелния „Techno Germany Records“ дом на Sara Landry, Aida Arko, Nico Moreno, Vaent и други, важни за този стил артисти.

Aida Arko е един от най-интересните артисти в областта на хард техното в момента. Родена в Иран, тя носи персийската култура в своята ДНК и именно това прави сетовете ѝ различни и завладяващи. Не случайно няколко години тя обикаля света с най-известната циркова трупа – тази на Cirque de Soleil. Днес Aida Arko живее във Виена и е резидент на световноизвестния клуб Grelle Forelle. Зад пулта тя смесва тъмни индустриални звуци с класически хард техно ритми, които допълва с авангардни перкусии, създавайки завладяващи музикални пейзажи. Едни от най-интересните техно лейбъли издават траковете ѝ – Soma Records, Elements, Suara, Gain records, както и нейният собствен System A. 

Temudo – като продуцент и DJ, Joāo Rodrigues е ярък представител на новото поколение техно артисти, които са в авангарда на съвременния подход към електронната музика. Стилът му създава нова форма на техното, като надгражда класическата прецизност и суровата му структура с емоционални и мелодични допълнения. Именно заради това, неговите тракове се издават от култовите лейбъли  Klockworks, Soma, Modularz, Mord и Warm Up. Започнал като Drum and Bass DJ, Joāo изгрява на техно сцената като Temudo през 2014 и още първите му продукции впечатляват с прецизния си звуков дизайн и структурата си – необичайни за стила, но завладяващо интересни и емоционални. Всъщност, те не биха и могли да бъдат други, защото португалското „златно момче“ на техното освен дипломи за завършено висше музикално образование в специалностите звуков дизайн и технологии, притежава и достатъчно талант и вдъхновение. Като DJ Temudo е също толкова еклектичен и непредсказуем. Неговите сетове представляват високоенергийна и леснозапалима смес от нови и класически парчета, която просто не може да те остави безразличен.

Билетите са тук.