UNKLE, 1000mods, KiNK, Rachel Row НА SOFIA LIVE FESTIVAL

UNKLE, 1000mods, KiNK, Rachel Row НА SOFIA LIVE FESTIVAL

Нова вълна от актуални международно признати артисти се включва в третото издание на SOFIA LIVE FESTIVAL , който ще се проведе на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни 2023 г. на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина.

До имената на вече обявените Chet Faker, Wax Tailor, 1000names, Alina Pash, Love’n’Joy, Me and My Devil, Nocktern, Bulgarian Cartrader и Vianne се нареждат и тези на британската електронна трип-хоп формация UNKLE и най-успешната гръцка рок група от последните десетилетия 1000mods.

UNKLE и 1000mods ще оглавят основната сцена на фестивала на 23-ти юни.

Тази година градската медия Go Guide става част от SOFIA LIVE FESTIVAL със собствена сцена, на която ще видим едни от най-актуалните имена от градския клубен живот. В първата фестивална вечер на 23-ти юни, на Go Guide Stage ще имаме удоволствието да чуем на живо най-успешния български диджей и продуцент Страхил Велчев – KiNK в компанията на прекрасната Rachel Row.

През последните 30 години James Lavelle е в челните редици на световната клубна култура. Известен е както с изключително еклектичните си DJ сетове, така и с продуцентската си работа под псевдонима UNKLE. Той продуцира албумите си в колаборация с безброй музиканти като Thom Yorke, Richard Ashcroft, Brian Eno и Josh Homme. Албумът The Road: Part II / Lost Highway, оглавява класацията за електронен албум на Billboard през 2019г. С UNKLE James Lavelle печели наградата MPG за ремикс на годината цели четири пъти през последните седем години и прави ремикси на песни за много различни творци като Beck, London Grammar, Ian Brown и Can. През март 2021 г. UNKLE издава първата част от микстейп проекта Ronin I, който включва синглите Do Yourself Some Good и If We Don’t Make it. През 2022 г. UNKLE пусна и втората част от проекта Rōnin II,.

С излизането на дебютния албум “Super Van Vacation” през септември 2011 г., 1000mods взривяват европейската музикална рок сцена със своята тежест, чудовищни ритми и любов към винтидж звученето. Още тогава бандата дава заявка, че ще са пример и вдъхновение за цяло поколение музиканти. С втория си албум “Vultures” групата отново показа невероятните си творчески умения в създаването на песни и очарователния си подход към тежката музика. “Repeated exposure to…” се приема като безспорен шедьовър както от стари, така и от нови фенове. 2020г. се оказва ключова за 1000mods. Техният дългоочакван четвърти студиен албум “Youth of Dissent”, продуциран от легендарния продуцент Мат Бейлс (Pearl Jam, Mastodon, Isis, Soundgarden и т.н.), разчупва времевото пространство, постигайки невъзможното: Пътуване във времето до славните 90-те и легендарното избухване на гръндж рока! Примитивен, оригинален и вдъхновяващ, техният тогава новооснован стил на писане на песни мигновено привлича по-широка аудитория, като среща голям ентусиазъм от страна на феновете и международната музикална преса.

Билетите „Ранно пиле“ за 25-ти юни са напълно изчерпани, но остават още малко количество тридневни и еднодневни за 23-ти и 24-ти юни. Цените  за тях все още са 35 лв. за един ден и 80 лв. за трите фестивални дни и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще е 45 лв. за еднодневен билет и 110 лв. за тридневен пас.

Фестивалът е част от „Календар на културните събития на Столична община“ 2023г. и се провежда в партньорство с GO GUIDE и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria.