Undergound на четвъртия етаж. Threesome Live.

Threesome

Undergound на четвъртия етаж. Threesome Live.

За биса момчета от Threesome си размениха китарите, раздрусаха ни още малко и всичко свърши…

underground galleryОще преди да спре колата, си мислех Къде по дяволите дойдох?! Слязох от таксито и вече със сигурност знаех, че събитието ще е голяма пънкария, имайки предвид заобикалящата ме „приятна“ атмосфера на продънените, полу-запустяли фабрики и складове около Сточна гара.

Обикалях с надеждата да открия въпросната Underground gallery, когато пред мен се появи една непозната човешка фигура и без да си отварям устата, ме упъти към мястото. Вече бях във филма. Крачех в двора на някакъв соц цех, минавах покрай камиони, по стълбите нагоре и хоп – на четвъртото ниво. На площадките между етажите бяха натрупани доста индъстриал арт пластики, инсталации и други остатъци от предишни събития. Всичко тук ми беше странно, но пък изключително на място. Когато влязох в концертното пространство, картинката доби завършен вид. Почувствах се като един от избраните да бъдат на това „тайно“ събитие.

Имаше и барче, имаше и хора (всякакви птици), имаше и газови печки (сту-у-уд брат), имаше и банда на сцената. Nick Chongi & Chichi вече подгряваха поизмръзналите крайници на тайфата. Към 23:30 ч. се приплъзнаха и братята сърби от Threesome. Едно „дрън“ и се почна. Изкривеният сърф и пънк-рок направо ни отнесе. Тройката бяха толкова надъхани и заразителни, че никой не остана безучастен във вълната. Courtney Love (като две капки вода) беше на барабаните, които се тресяха като комините по време на земетресението в Перник. Озвучаването беше потресаващо. От колоните се чуваше едно непрекъснато дращене.

threesomeВъпреки това, еуфорията и настроението не бяха ни най-малко стопени. Двете типчета на баса и на китарата се търкаляха, скачаха, премятаха, въртяха се през публиката, даже се наложи и смяна на китарата в един момент. Трудно ми беше да различавам отделни парчета (вече споменах защо). Със сигурност обаче чух любимата си „First wave”, а още и „Dancefloor stalkers”, “Raked over” и „Wahine”. Партито нямаше да е същото без Dick Dale и The Trashmen (Surfin’ Bird), които влязоха като мотивчета между авторските парчета. На фона вървеше някакъв филм за аеробика от 80-те, с което тотално затвори кръгът на underground пънкарията.

В отделни изпълнения се включваше и Theremin (инструмент, приличащ на радио). За биса момчета от Threesome си размениха китарите, раздрусаха ни още малко и всичко свърши. Не повече от час, но напълно достатъчно. Не бързах да си тръгвам. Исках да попия още от сърфа, останал пропит в белите изкъртени стени на халето. А после, айде по стълбичките надолу и у дОма.

THREESOME – Raked Over
[media link=https://www.youtube.com/watch?v=XMEMzIOif1k]