UK ГРАЙМ ЖЕГА СЪС SKEPTA

UK ГРАЙМ ЖЕГА СЪС SKEPTA

снимкиАнастас/LeMouseRat Photographie

Е, това не е истина! След третото парче и вече почнах да съжалявам, че ще се вдигна до Пловдив за този концерт. Бързо намерих старите албуми и си пуснах нещо за успокояване. Така хубавичко да ми се накара, че тоя аутотюн много рязко ми влезе (Insomnia 2020). И все пак, пътувайки, се бях настроил, че поне половината сет ще е с аутотюн парчетата и че голяма част от хората ще са там именно заради тях. 

 „Ей, тука беше Металика,“ изстреля Локото, посочвайки стадиона в тъмнината. Разбира се, на мен през 99-та ми беше само рап и пънк в главата, пък и на 14 нямаше кой да ме пусне да бръмча по чужди градове за концерти. В другия край жълтата светлинна пътека от отражения в гребния канал ни доведе до входа на феста. Масив джангър, много тенти, пийване, хапване, тениски, игрички с награди… Още не се бях ориентирал и вече налазих офертите. Разбира се, моето благо хейтърско сърце не може да пропусне и факта, че с кеш пара не можеше да се пазарува, а само с предплатени карти, които допълнително забавяха процеса на чревоугодничество. 

Отдавна не бях присъствал преди толкова про сглобена сцена. От светлините, виджеинга и пироефектите, та до кристалния звук. Диджеите подгряваха с грайм парцали, смесени тук-там с някоя шитничка. Програмата вървеше точно и докато плъзгам поредния шот в гърленцето си, усетих, че ще се подхващаме. 10 минути по- късно вече се дерях отпред, подскачайки на поредното парче. 

Ех, тези ефекти! Още веднъж ще ги похваля. Миксираното видео в реално време в комбинация с лазерите, огньовете и дима придадоха усещането за истинско шоу. А парчетата въобще не бяха от аутотюн вълната. Не се разминахме напълно. Имаше 2-3 (Papi Chulo), но все пак, за всекиго трябва да има по нещо. Разбира се не закъсня и всеобщият фаворит It ain’t safe. Стигнахме и до момента, в който цялата масовка се дереше за It’s not me. Frisco от Boy better know (BBK) се появи на сцената завъртя няколко парчета, а в последствие заедно със Skepta направиха изключително силна колаборация.

След точно 1 час всичко приключи. Skepta слезе до нас в публиката да ни поздрави и да нахвърля малко автографи. И макар да беше изключително къс лайв за моите стандарти, се почувствах мега зареден. Веднага се насочих към тентите да си допия, но за мой ужас всичко затвори след 30 минути. Тук добавям и вторият си хейт, който беше за цената на водата (330 мл 6 лв!). Не може в тази отвратително лепкава жега, най-важното нещо за съществуването на човека да е на такава цена. В последствие се оказа и че не можем да изтеглим остатъка от парите си от картата (защото бяха затворили „банката“) и се наложи да ги доизхарчим.

За да не завършвам отрицателно, ще натъртя, че организацията по събитието беше впечатляваща, звукът и самото изпълнение бяха топ, аз се изкефих на макс, дори съжалих, че няма да присъствам на Armin van Buuren на следващия ден. Solar big up!