Светльо и Легендите пак „разбунтуваха“ София

Светльо и Легендите пак „разбунтуваха“ София

„Искам бира с водка, нищо друго не ща.

Искам нейде да легна и така да заспя.

Искам някое гадже между моите крака

тихо, нежно да мърка и така да заспя.“

 

Чудно ще е, ако някой, израснал през 90-те, никога не е чувал този текст, никога не е седял на площадката пред блока с бутилка бира или патронче водка и не си е тананикал песничка на „Хиподил“. И ето че пак се върнахме в онези безоблачни дни, когато, докато жулехме карти, единствените ни проблеми бяха – колко водка мога да изпия, как да се измъкна на нощна дискотека и харесва ли ме момичето/момчето от съседния клас. Върнахме се, макар и за няколко часа, скупчени пред сцената в Mixtape 5. Мили спомени от отминали дни, в които ни потопиха нецензурните, но много истински текстове на Светльо и сие.

А концертът си протече, както подобава за петък вечер. Докато групата се забавляваше на сцената, крехки девойки и голи до кръста мъжаги й пригласяха с пълно гърло. Не липсваха и лиричните отклонения на майсторите музиканти, които без проблеми се справиха за пореден път, както с рок ритмите, така и с насечените народни мотиви.

Малцина бяха онези, които не знаеха песните и бяха попаднали случайно на събитието. Още по-зле за тях, ако питате мен. Зле, защото явно са проспали тинейджърството или са деца на по-малко интересни времена.

Черешката, както винаги, беше острият език и безпощаден хумор на голия до кръста Светльо, който пак доказа, че понякога истините е хубаво да се казват по брутален начин и традиционната култура да се гарнира с „щипка“ скандал. Доза достатъчна да те накара да се замислиш, ако искаш, или просто да се надсмееш над всичко и да се захраниш с енергия от леката усмивка на фронтмена.

Крайният резултат от вечерта – много прегракнали гърла, няколко синини от типичните за част от феновете пого сблъсъци, големи количества изпита бира и още повече усмивки. Както се казва – едно леко музикално пречистване.