Всичко върви по Ахмед и масло…

Светльо & The Legends

Всичко върви по Ахмед и масло…

…когато Светльо агитира на живо и то по гащеризон

Когато излизаш на сцената в „Строежа“, най-подходящото ти сценично облекло естествено е работният гащеризон. Светльо & The Legends много добре знаят къде са и с кого ще си имат работа и изскачат на сцената, досущ облечени като отрудени строители.

Тълпата пушачи отвън моментално се изсипва пред сцената и започва да куфее. Влизам и аз и за първи път не ми искат лична карта. И то за какво да ми искат, на Светльо не ходят лица под 18 (сигурно, защото нямат право на глас 🙂

Ритъмът с елементи на небрежно пого, лесно се преобразува в хаплива ръченица. Бойната поза на феновете плавно преминава в раздвижена стъпка „хоп троп“ и на строителната площадка отеква тътен ot стотина крака. Комбинацията изглежда малко странна, но се получва много добре. Публиката се умълча само за един прелитащ момент, след което започна да си иска да песента за Криско… Естествено си я получава и изпадна в еуфорично избухване.

И така всичко тръгна по Ахмед и масло… „Глас Народен“ се чува от време на време, за да спомене някак между другото, имена на хора и случки от политиката в последно време. Добрър начин да се осведомиш какво и как се случва, особено ако не гледаш новини и не четеш вестници. Отиваш на концерт на Светльо и дори и да не си чул новостите по стандартните емисии, няколкото споменати фигури на Ахмед, Криско и др., зачовъркват любопитството ти достатъчно на дълбоко. Знаеш, че ще се прибереш и ще забърникаш в нета, за да разбереш за както точно иде реч.

И преди всички да са паднали от „Облаци-те“ или да „Идат като овци и бегат като овци“, дойдоха думите „това беше всичко от нас“ и шоуто свърши.

Чу се само реплика на човек от народа: „Сега като дойде Светльо, ще натиснеш това копче и ще ни снимаш“. Естествено, снимки ще има за всички.

Слушах, снимах, ще строя

 

Светльо & The Legends – Димитрич

[youtube id=“vWg2a0373iY“ width=“620″ height=“360″]