СЦЕНАТА НА SOFIA LIVE CLUB ОЖИВЯВА ОТНОВО

СЦЕНАТА НА SOFIA LIVE CLUB ОЖИВЯВА ОТНОВО

След неописуемо дългата 5 месечна пауза, и когато повече от всякога имаме нужда от духовна храна и позитивни емоции, сцената на SOFIA LIVE CLUB отново отваря врати, за да посрещне своите най-специални гости, а именно артисти, музиканти и меломани. 

На 15-ти април, стартираме с 6-тото издание на Music Elevator, където джазът среща рока и на сцената ще се качат младите музиканти от Биг бенд към катедрата „Поп и джаз изкуство“ на НМА „Проф. Панчо Владигеров“, под ръководството на големия български тромпетист и композитор Мишо Йосифов. Те ще ни разходят из стогодишната история на джаза с кавър парчета на великани като Арета Франклин, Дюк Елингтън, Роджър Холмс. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

В петъчната вечер, на 16-ти април, неповторимата Нина Николина ще представи най-новия си сингъл „Тебе да вземем“, както и български народни песни, погледнати по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации. На сцената с Нина Николина ще се качат и виртуозните музиканти Калин Вельов – барабани и перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Ясен Велчев – клавишни, Таня Първанова вокал, а специални гости ще са „Магическите гласове“ и Петър Йорданов –  Бъни.

Съботата, 17-ти април, пък ще е разтърсваща с рок титаните от група Sevi. Те ще представят своя втори сингъл от предстоящия им нов четвърти студиен албум и видеото към него. “Dark Knight” носи енергията на вечната любов, която побеждава времето и пространството. На сцената за първи път ще се качи и новото попълнение в екипа им – китариста Александър Кирилов