STAMINA ПРАЗНУВА 6 С ГОСТИ ОТ TRESOR BERLIN

STAMINA ПРАЗНУВА 6 С ГОСТИ ОТ TRESOR BERLIN

Едно от най-активните, атрактивни, тъмни и безкомпромисни крюта на българската техно сцена Stamina празнува шестия си рожден ден заедно с цели два брутални госта на 11 ноември 2023 г. в Club Dom. Необикновеното тържество в безпрецедентно сътрудничество с Tresor Berlin ще ни пръска и мята в дълбокото. Канят ни да празнуваме заедно и да преминем в една друга реалност с пулсиращи и хипнотични ритми.

Stamina Bulgaria е ъндърграунд колектив за електронна музика, зародена в софийските сенки на 11 ноември 2017 г. Неговите основатели Cardioactive, Dimitar Georgiev и Markov призовават своя четвърти член, SLLAV, в своето музикално братство през 2021 г. Тяхната мисия? Да запалят културна революция чрез авангардна електронна музика.

През годините те са били катализатор за авангардни артисти и са организирали оживени събития и просветляващи работилници, които раздвижват местната сцена. Някои от безкомпромисните артисти, които са канили, са: Stanislav Tolkachev, Codex Empire, Ancient Methods, Phase Fatale, Dax J, 999999999, Remko Beekwilder и други. Тесните им връзки с фестивала за електронна музика Balkan Station добавят допълнителен слой мистика.

Пътят пред този колектив включва преданост към организирането на още завладяващи събития и скорошното стартиране на собствен лейбъл. Този лейбъл ще защитава не само тяхния звук, но и гласовете на артисти от различни краища на света. Гответе се за предстоящите глави от техните завладяващи музикални приключения.

Селекцията от артисти на това вълнуващо събитие е брилянтна и включва магьосниците на Tresor Berlin, Handmade и Mareena, заедно с местните таланти на Stamina Bulgaria.

Пълен списък на артистите, които ще чуете:

Tresor Berlin Residents:

 

Handmade е базиран в Берлин диджей и резидент на Tresor Berlin от 2009 г., също е свързан със Same Bitches Berlin от 2014 г. Със страст към винила и повлиян от клубния звук на Берлин от края на 90-те, той създава отличителен стил, ориентиран към дансинга, който свързва сферите на хауса и техно.

Mareena е артист с дълбока връзка с техно и хаус музикалните сцени, известна с многостранните си DJ умения и отличителен музикален разказ. Тя също така се е отличава като продуцент, собственик на лейбъл Unrush и куратор на ъндърграунд сцената на електронната музика, съчетавайки вечни звуци с ангажимент за социална промяна.

Stamina Residents:

Cardioactive започва своето музикално пътешествие през 1994 г. и се впуска в промотиране на събития, по-специално организирайки мистичния фестивал Balkan Station в отдалечените планини на България от 2010 г. насам. Без официално музикално обучение, пламенната му страст подхранва уникален звуков пейзаж, противопоставящ се на нормите чрез издания като ‘MY BEST FRIEND’ и множество песни чрез Bandcamp. Като съосновател на енигматичния софийски техно колектив Stamina, той подпомага съживяването на сцената с наелектризиращите си DJ сетове, привличайки артисти като Ancient Methods и I Hate Models на дансинга.

Dimitar Georgiev, базираният в Берлин звуков магьосник, се противопоставя на всички конвенции не само чрез резиденцията си в Stamina, но и като страхотен продуцент. След като завършва SAE Institute във Виена, той сервира дръзки мелодии, които удрят като звукова разбиваща топка, докато микосвете му ви отвеждат на диво и необуздано пътешествие през звука.

Markov, дръзкият артист от Варна, България, е не само музикален ренегат на бийтове и хаос, но и ключова фигура зад Stamina. Когато командва пулта, Марков не просто свири музика, той създава завладяващо пътешествие, което оставя публиката очарована. Неговото безстрашно изследване на жанрове и темпове му спечели предани последователи сред българската ъндърграунд сцена.

SLLAV, отдаден музикален ентусиаст, процъфтява от наелектризиращия пулс на динамичната електронна музика. С дълбока привързаност към влиянията на Обединеното кралство, той безпроблемно преплита безмилостен бас и резонансни перкусии, създавайки пътешествие, което защитава прогреса и разнообразието, като същевременно държи дансинга здраво в хватката си. Той започва пътуването си в KODEN Birmingham, присъединява се към редиците на Jaded в Corsica Studios в Лондон и сега е резидентен DJ в Stamina. В момента той усилено работи по усъвършенстване на звука си, доставяйки тракове чрез лейбъли като Diffuse Reality, Mekanika, Khazad и Laburnum Records.

 

Мястото на партито е Club DOM, стратегически разположен в оживеното сърце на София, стои като многопластово културно и социално убежище. Tова не е просто място, а дом за най- завладяващите изживявания в независимата музика и съвременното изкуство. Това е детска площадка, където процъфтяват себеизразяването, забавлението и връзките, обединяващи прогресивни и далновидни личности. Тази забележителна общност е резултат от всеотдайни приятели с години опит в нощния живот и градската култура. В DOM това е повече от просто пространство; това е вашият гостоприемен и ангажиращ дом.

Това е вашият шанс да станете част от ъндърграунд движението на София.

Вземете своите билети сега и се присъединете към нас за една вечер, която обещава да предефинира вашето музикално изживяване!

Билети от Resident Advisor!

General Admission: 40 BGN

Door Tickets: 45 BGN

Facebook event: тук

Instagram: @stamina_bulgaria