Ска преди училище с Lady&Gents в Grindhouse

Ска преди училище с Lady&Gents в Grindhouse

Ако в 9 вечерта ви се изпречи тромбон на пътя и ви заслепи усмивката на басист, значи, че е 15 септември, в Grindhouse Skateclub сте и е време за ска преди училище с Lady&Gents и Джорджия Павлова.

Не само имам чувството, че сме, но и почти сме в гората, осветени от хартиени фенери и слушаме ска джаз на живо. Все едно чувам вълните на морето отсреща, но всъщност това е шумът от колите на Цариградско шосе. Въображението ми работи, като в топла лятна нощ, нищо, че е септември.

Ska cover-ите на „The Specials – You’re Wondering Now“, „Zou bisou bisou“, миксирани с джаз завладяха публика! Джорджия Павлова изпя любимите песни на басиста и тромбониста, както и на всички от публиката! Нямаше и съмнение, че изпълнението на групата беше добро и силно въздействащо, защото когато и последният акорд заглъхна, пространството около Gridhouse се изпълни от zou bisou жужене и всички присъстващи продължиха да си припяват песните на Lady&Gents до късно през нощта!

Сутрин е и се събуждам от звън, но не е нито от първия училищен звънец, нито от будилника! В главата ми звучи въображаема аларма, която ме подканя да стана и да изслушам всички заснети клипчета с телефона от предишната вечер, защото ска музиката винаги прави хората щастливи!