Шок и музика в Лас Универсиадас – моля, пазете дансинга!

Шок и музика в Лас Универсиадас – моля, пазете дансинга!

THE PLAYAH в България! Трябваше да видя с очите си и да чуя с ушите си, за да повярвам, че магията се случва, а острието на легендарния ротердамски лейбъл NEOPHYTE Records е на родна земя! И още – PET DUO отново в България, 12 години и 8 месеца по-късно! 1000% рейв утопия от слънчево Сао Паоло. Моля, пазете дансинга! Но… нека не избързваме, а хронологично да проследим събитията и да се насладим на спомена още веднъж.

22:00 ч., 6 април 2019 г. (уточнение за пътешествениците във времето, които биха или вече са прочели този репортаж). Зад пулта е METALIX и посреща най-верните фенове на електронния саунд, в чийто вени кръвта тупти на 4х4.

Неусетно вечерта преминава във владение на BALKAN HARD PROJECT – DarkTechnik & Hardinal V конспиративно превземат дансинга на абордаж с неподправени Doped Beatz. Още 60 минути техно и всичко е чудесно!

В същия дух продължават Overload технократите Joy и Grozdanoff – рамо до рамо ни повеждат на музикално пътешествие из потайностите на шранц и хард тек селенията, гарантирайки ни пълно презареждане на физическите и ментални батерии. На българската електронна сцена Overload наистина е еталон за парти с позитивно настроение!

В малките часове на нощта събитието наближава своята кулминационна фаза. На сцената са любимците на публиката – бразилската електронна двойка PET DUO, които през последните две десетилетия са отнели скалповете на почти всички култови фестивали за електронна музика и на повечето легендарни рейв клубове. Музикалната им селекция напуска шаблонните рамки на рутинното ди джей миксиране и безапелационно ни потапя в атмосфера на техно саунд от бъдещето, на деветдесетарско носталгично рейв звучене, дори и на бразилски ритми с карнавален самба привкус… It doesn’t matter what I do, yeaaaaah! Последните минути на 4-дек сета на PET DUO прекрачват обозримите жанрови бариери и отривисто ни подсказват, че вече е време за HARDCORE!

photo PETDuo FB Page: Thank you, Bulgaria! Hard Nature rocked big time! We love you!

На сцената е Jim Hermsen, в своето амплоа на продуцент и властелин на отличното парти настроение. Заради магнетичния си маниер на миксиране, THE PLAYAH е наричан още „Повелителя на Шока“ (Mastah of Shock).

Въвлечени сме вече в играта и знаем, че имаме право само на един жокер – THE PLAYAH! Епични хардкор псалми от древните скрижали на Neophyte, The Viper, Nosferatu, Furyan, Evil Activities… Bring the Madness and HAKKUH! Винаги на ръба!!!

Месията от Ниските земи ни води уверено към нови звукови селения, разгръща ъплифтинг хоризонти и вае пред сетивата ни музикални усещания. Something For Your Mind – Същинско HARDCORE пиршество!

Photo by vincentvandenboogaard.nl

THE PLAYAH е сред водещите артисти на музикалния HARDCORE мейнстрийм небосклон в момента. Нещо повече, той е същински плеймейкър на класическия лейбъл NEOPHYTE REC. THE PLAYAH вече е покорил всички светилища на хардкор и рейв религията –  THUNDERDOME, DOMINATOR, MASTERS OF HARDCORE, DEFQON.1, DECIBEL… Е, време е да покори и нашата скромна Лас Универсиадас, както и – най-важното – нашите сърца! Хей, я по-кротко, Why So Serious?

Нашето пътешествие сред музикални паралели и меридиани продължава с пълна пара! Следва апокалиптично тежка електронна музика със запазена марка Mokushi: „Послание за един свят, от който трябва да се пазим, а не да издигаме в сляп култ.“ Mokushi е безпощаден към нас – От Restart Reality през War Games до титаничното „НЕКА БИЧИ ГАББА!“[5] Да си дойдем на думата!

Следва селекцията на ACID SPIRAL 23, но тук някъде идва моментът за…

…недовършване на историята. Ще се ослушваме за следващото Hard Nature парти. Ще продължим музикалния репортаж при първа възможност, защото…  „истината днес е само тази – родната п0лиция ни пази“…

От епицентъра на събитията: Hardcore Djambo Raver

Публикувахте от Maya Nikolova в Вторник, 9 април 2019 г.