Shalala lala, shalala lala in SPICE Music Festival

Shalala lala, shalala lala in SPICE Music Festival

SPICE Music Festival за трета поредна година успя да събере хилядите почитатели на музиката от 90-те години на морската гара в Бургас. За щастие пак имам удоволствието да съм част от събитието.

споделя Антонио; снимки от Илиян Ружин.

Приключението започна по млечен път. Към запълнената с чуждестранни звезди програма на първия ден се присъединиха и едни от най-любимите български изпълнители от Федерацията със специалното участие тази година на Дони и Момчил. Успяхме да ги видим отново заедно на една сцена след повече от 20 години творческа пауза, благодарение на SPICE Music Festival, за да изпълнят едни от най-големите си хитове: Ближи си сладоледа, Сляпо момиче, Дива роза, Мания, Шапка на цветни петна, Червило. Споделена, непреходна мания.

След това епично изпълнение бе време да чуем и видим един от най-емблематичните изпълнители на 90-те: DJ Bobo. Впечатляващото шоу започна с добре изработена космическа мултимедия. Хореографията и различните костюми впечатляваха по време на цялото изпълнение. На видео стените се сменяха различни клипове, специално изработени и тематично подбрани към всяка песен. Приятна изненада за всички български фенове бе и посланието му към тях на роден език – за финал на видео екрана се появи националният ни флаг с думите: „Благодаря ти България!

За да подсилят еуфорията след изпълнението на DJ Bobo, организаторите на събитието изненадаха публиката със зрелищни фойерверки, достойни за Нова година.

Внезапният летен дъжд, за съжаление, успя да стресне част от публиката точно преди изпълненията на Sylver и Nana.

За щастие времето на втората фестивална вечер бе с нас. Слънцето залязваше, а на сцената вече бяха C-block. Те избълваха едни от най-големите си хитове. Изненадата на вечерта беше рожденият ден на Rob Money, който беше точно днес. И на сцената, за да го поздрави, излезе не кой да е, а Nana – специално за всички, които заради дъжда не успяха да го чуят предишната вечер. Заедно с Rob изпълниха Lonely и публиката полудя.

Следващите звезди на вечерта бяха Stereo MCs. Изпълнители от световна величина, които знаят как се прави шоу. И публиката определено го оцени. Час и половина на без дъх с всичките им красоти. Rob Birch очаквано показа класа.

Колкото и да не ни се искаше, дойде и последната вечер на Spice Music Festival с… Masterboy. Класически eurodance хитове, изпълнени с много ентусиазъм към носталгията. И специална изненада за публиката – Are you ready (We love the 90s).

След тях на сцената последва бившият вокал на Snap – Turbo B. Българските фенове не остана разочаровани, съдейки по многобройните ръце във въздуха. Обстановката бе нажежена до краен предел с изпълнението на InGrid. Започна с Tu est foutu. Последва страхотно изпълнение на Катерино моме, което от втория опит се получи идеално и впечатли всички присъстващи. Шоуто продължи с танго и суинг с прескачане на публиката към сцената.

Получи ни се и тази година. А до Spice Music Festival 22 си припяваме:

Shalala lala, shalala lala in in the morning

Shalala lala, shalala lala in in the evening