Накратко за ∞ Sentimental Swingers и безкрайните спомени

Накратко за ∞ Sentimental Swingers и безкрайните спомени

(безкрайността) е символ, който често чезне. Но пък още по-често напомня за себе си. Прояви се и по време на прожекцията на Life Is An Eternal Swing, тази сряда… в НДК.

Филмът ми се стори безкраен, въпреки (а може би заради) якото си заглавие, и дори любовта ми към трите гласа и жените, които ги притежават от Sentimental Swingers не успя да предотврати бягството ми към клуб Перото.

Осъден за постъпката си и ядосващ се как съм изпуснал концерта след филма, използвах опцията „обади се на приятел“… и го накарай по „джамборешки“ да сподели преживяванията си. Ето ги и тях в писмен вид:

swing2Give me what I need… Три шармантни гласа, три златни рокли, три чифта червени велурени токчета и цял един big band – Биг Бенд Брас Асоциация.

Захлупен в топлата ноемврийска вечер си мислих, че няма по-удачен момент да чуя „Циганско лято“ на живо, в изпълнение на Sentimental Swingers. Трите златни гласа ме понесоха към една отминала епоха, в която жената грее с най-жизнената си и естествена светлина.

Не бях изненадан (за пореден път) от нюансите на момичетата – перфектна ретро стилистика, съответстваща на техния жанр. А този жанр завладя всички в зала 1 на НДК и заличи разликите във възрастта на присъстващите. Най-страстните суингъри можеха да се поразкършат и на сцената в джазовия ритъм заедно с бляскавото трио. Дори аз го направих.

След блясъка последва тъмнина и изнизване от залата. Наум поблагодарих на Рони, Деси и Вера, че открехнаха завесата на своя будоар и ми позволиха да надникна там вътре… Следващия път участвай в случващото се отвъд и ти.“