С текила на плажа… И в очакване на Delinquent Habits в Маймунарника

С текила на плажа… И в очакване на Delinquent Habits в Маймунарника

След всичките убийствени партита, които Баш Бар организира това лято по повод десетгодишнината си, може би едно от най-очакваните беше именно това на Delinquent Habits. Пристигащи вече за пети път на българска земя, характерният им саунд е класика в хип-хопа от 90-те, който триото е успял да запази актуален и до днес.

автор: Камен Петров

Понятието „концерт на плажа” само по себе си сякаш гарантира не само за много пясък в обувките (ако изобщо знаеш къде са те), но и незабравимо изживяване, а със съпорт зад пулта от DJ Мартен вече можеш да бъдеш сигурен поне за второто. Редом до него цяла вечер пускаше и DJ Rawland, продуцирал 70s Flow. В парчето можем да чуем и още двама музиканти от DAYO – Trombobby и Евден Димитров. То е част от пресния албум на калифорнийското трио – It Could be Round Two, който излезе още март месец тази година. Запълнили цялата ивица около бара, успяхме да поклатим глави и на други нови песни от тавата, като започнахме още с първото – Clone Me, а малко по-късно дойде ред на Go Easy, чийто видео клип се появи съвсем наскоро. Всички от първия ред получиха по чашка текила, жест, който определено вдигна атмосферата, малко преди straight outta LA да гръмне и California, в която гостува небезизвестният Sen Dog от Cypress Hill, участвал още в създаването на дебютния албум на групата.

След два брутални фрийстайла върху скречовете на DJ Invincible, Kemo The Blaxican и Ives Irie ни напомниха още повече за напоеното с текила звучене на латино хип-хопа с La Voz и емблематичния им сингъл от 1996-та – Tres Delinquentes. Заедно с високо вдигната горяща факла от тези, стрейт аутта сектор Г, извикахме тримата заподозрени на бис и не след дълго зазвуча легендарният семпъл от Return of the Tres, с който ни изпратиха до след малко повече от седмица, когато ще се завърнат в София.

Ако си изпуснал плажното джамборе, все още имаш шанса да прогониш мисълта за отлитащите птички на юг, като чуеш Delinquent Habits на 1 септември в Маймунарника.

Загрей и с интервю с Kemo the Blaxican и Ives Irie от Delinquent Habits.