Гопето от R.T.F. за неслучайностите в този живот

Гопето от R.T.F. за неслучайностите в този живот

R.T.F.? Разбрах за R.T.F от един земен човек, който разказа как му предстои заснемането на клип за хип-хоп бандата и ме убеди, че са супер яки.

Както обикновено, стана ми интересно, разровичках се (както обикновено, не много надълбоко). Май събирането на R.T.F. в настоящия състав – Георги Николов или Гопето, Стоян Петров или 100 Биита, Васето Крумов или just Васето, Станислав Недков или Станкето не е баш случайност… Гопето се нави да разкаже защо.

Anna: Казваш, че случайността ви е събрала, случайни ли са идеите ви за песни или са плод на по-задълбочена подготовка и обмисляне?

Гопето: Освен случайността, която събра мен, Васето и Стоян, нищо от там нататък няма  случайно, нито избирането на басист, нито поканата на пианист… По-скоро отбелязвам отговор Б – задълбочена подготовка и обмисляне.

Anna: От кога свирите в този премислен състав? Как се чувства хип-хоп група по тез ширини?

Гопето: В този състав свирим от сравнително скоро, но се чувстваме супер зaедно на сцена. А какво е да си хип-хоп група по тез ширини, имаме намерението тепърва да разберем.

Anna: Причината да те тормозим с питанки е, че надушихме, че снимате клип, сигурно и той ще е плод на задълбочено обмисляне… За кое парче, кога ще видим видеото, абе, изобщо каква е идеята на клипа?

R.T.F.Гопето: Ох, тук станаха много въпросите и на нито един от тях нямам кратък отговор (смех). За видеото на парчето „Нека говорят“ се събрахме страшен екип. Много бачкахме, много се смяхме, голям купон беше на снимачната площадка (студио Фо беше учтиво предоставено от Гео Калев, за което много му благодарим).

Оператор на видеото е Евгени Вацов, на който дължим много и на чийто гръб също се забавлявахме. 12-часовото снимане си е бая работа, ама Гео сам си си я е избрал (ха-ха-ха). Идеята на видеото е, че в общи линии, ние сме се превърнали в това, което сме искали да бъдем още от малки. Децата, които играят бандата на невръстна възраст, са изключително лъчезарни и бяха най-доволните по време на снимките, кефеха се много на вниманието, което получават.

Премиерата на видеото ще бъде в Плейграунд, в мол Парадайс, на 15-ти март. Тогава или после, задължително е да се види :). Надяваме се клипът да е готов до тогава, а в краен случай ще ви пуснем тийзър от 30 секунди … : ) Шегуваме се, разбира се, екипът ни е железен и всичко върви наред. Ще има бурно отпразнуване на дебютното ни видео на 100 % .

Anna: Освен на премиерата на „Нека говорят“, къде задължително трябва да ви слушаме? Къде обичат да забиват R.T.F.?

Гопето: Ще забием много здраво за mini ARt fest в Neuberlin на 2-ри март. Иначе, свирим навсякъде, където има готини хора. Мястото не е толкова важно, но лятото предпочитаме да сме на открито – по фестове, паркове, градинки, абе, навсякъде, където има въздух.

Anna: Какво му трябва на едно хип-хоп парти, за да не е въздух под налягане?

Гопето: Добър звук, хора, които са с нагласата да се забавляват, добро MC, което не си забравя текстовете (още смех) и много настроение.

Anna: Забавляваме се, забавляваме се… Хайде за последно, изброй любимите си хип-хоп изпълнители.

Гопето: О! Списъкът е много дълъг. Определено сме много повлияни от The Roots, Erykah Badu, Common, Kanye West, Jay Z, Wale, J Cole, Damian Marley, Mos Def, Nas, 2pac ,B.I.G и още много други. От нашите се кефим на: Roots Rocket, Spens, Bobo, IMP, CMA CREW, Southwick и много още. Като цяло българската музика става все по-готина и качествена, което ни радва.

Концертът на R.T.F. на 2-ри март в Neuberlin е част от програмата на mini ARt fest. Пълната формулировка на арт събитието, можете да разгледате тук.

R.Т.F. live @Mixtape 5

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=dyO9QzBVzx8]