PSYRITUAL: ЗА МУЗИКАТА, ВДЪХНОВЕНИЕТО И ЕДНО ДЪЛГООЧАКВАНО ПАРТИ

PSYRITUAL: ЗА МУЗИКАТА, ВДЪХНОВЕНИЕТО И ЕДНО ДЪЛГООЧАКВАНО ПАРТИ

Здравейте, приятели!

Имаме удоволствието да Ви срещнем с едно чудновато, пъстро и сърцато същество, което има способностите да пренася с енергията и музиката си съзнания в едни мистериозни и красиви светове.

Александра Александрова, с артистичен псевдоним PsyRitual се занимава активно с организацията на ивенти под шапката на Reactrance от началото на 2022 г. насам. Самата Александра започва да се занимава с музика като диджей през 2010 г. като Candelitta. Тя е повлияна от варненската школа и организации като Ultimatetraxx и участниците в тях като Dj Ico Ultimatetraxx, The little, Митака, Anyos и партитата, и гостите диджеи като Cardo, Genaro Mastrantonio, Autistic, Boris Brejcha, Mazi, Masticsoul. Определя стила си като psytrance, minimal.

Като диджей PsyRitual пуска заедно с изпълнители като Outsiders, Lunatica, Djantrix, Z-Cat, Tropical Bleyage, E-Mov, Kundalini, Kliment, Slimec.

Елена:  За наше щастие добре те познаваме и сме благодарни на Вселената, че ни среща с хора като теб отблизо. Но представи се с няколко думи на хората, които не знаят нищо за теб?

 PsyRitual: Аз съм Александра и съм влюбена в живота. Обичам си приятелите, споделените мигове, изгревите и залезите. Ако не ме намерите много дълго време, значи съм на падналия ресторант и очаквам някой прекрасен изгрев.

Какъв беше твоят пръв опит, пръв спомен, свързан с музиката?

С усмивка на лице си спомням как седя пред нашата уредба AIWA и натискам копчето за превъртане назад, за да чуя отново песента на Клуб НЛО – Ех, Канада. Баща ми слушаше само клуб НЛО и в следствие на това първите ми музикални спомени са от техни албуми, които знам наизуст и до ден днешен. <3

Всеки творчески процес е индивидуален. Как се подготвяш за него?

За мен най-важното е времето, което отделям, за да почувствам емоцията от това, което ще се случи… Пускам си сърцето на моята селекция, защото винаги има един трак, който е сърцето на сета ми… Та, пускам си го, преживявам го с цялото си същество и с всичките прекрасни емоции, които знам, че той ще ни донесе. За мен това е най-важното в процеса. Моментът, в който преплета душата си с музиката, която ще споделя с хората.

Работейки с млади хора, как виждаш бъдещето на електронната сцена в България?

Около мен има много мотивирани, знаещи и можещи млади хора. Точно в този момент организациите на точно тези хора набират много голяма скорост. Техно, хард техно, транс, хард кор, дръм и бас… Във всеки един от стиловете има поне една организация на млади и мно-о-ого надъхани хора, които се борят да вървим напред и знаете ли какво? Вървим и то мощно!

Откъде черпиш вдъхновение?

Вдъхновение черпя от хората около мен, от книги, от случки, от изгреви, залези… Вдъхновението е навсякъде около нас, стига да сме наострили сетивата си, за да го уловим точно в мига, в който ни се усмихне.

Кога започна да диджействаш? И какви или кои бяха ранните ти страсти и влияния? Какво те привлича към музиката и звука?

Започнах през 2010 г. 2 години след като бях посетила първото си парти. Имах радостта да съм в компания на диджеите от Ultimatetraxx, които в онези години си бяха институция. Може би Dj Ico е бил най-силното и най-близкото до мен вдъхновение. Спомням си едно парти на Marco Carola в Pr. Златни пясъци през 2008… Това парти роди нещо в мен. Той пусна неща, които до този момент не бях чувала и изкара от мен движения, които до този момент не умеех.

Музиката ме привлича със силното си въздействие. Начинът, по който музиката ме е докосвала е нещо, което всеки от нас е изпитвал, но няма как да се опише с думи… Усещам, че трябва да вникна надълбоко… Това ме дърпа непрестанно. <3

Можете ли да опишеш състоянието на ума си по време на DJ сет? Какво поддържа това идеално състояние на ума?

Има различни състояния, но това, което искам да предизвикам е симбиозата между всички нас. Има мигове, в които всички ние сме едно и никой не мисли за нищо, а е тук и сега, в този единствен и неповторим миг. Това търся аз, защото това общо състояние ни дава много. На всички нас едновременно. Бих казала, че в тези мигове изригва положителна енергия и залива всичко и всички наоколо и то в голям периметър. С годините започнах да улавям и нишката на създаването на тези мигове чисто блаженство. Случва се точно тогава, когато пусна сърцето на сета си. Е, понякога не се случва точно така, зависи от много неща… Но имам наблюдения, че все по-често успяваме да уловим мига заЕдно.

Кое е най-голямото предизвикателство в работата ти?

Аз съм си най-голямото предизвикателство. Ако някога успея да се справя със себе си, ни очакват големи чудеса. (смее се)

Нещото в което вярваш абсолютно?

Вярвам, че когато много хора са водени от една обща цел, идея, мисия могат да преобърнат света.

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Искам да съм ходещо вдъхновение и след среща с мен хората да откриват в себе си всичките невероятни таланти, които притежават и да съумяват да ги култивират. Е, искам да притежавам силата на философския камък, но това ще е в някой друг живот.

Разкажи ни за партито (Reactrance pres: SOLITARY SHELL /Sahman Records/), което организираш следващия уикенд в Пловдив и което очакваме да взриви тепетата? 

Поканили сме един много успешен, млад продуцент от Франция Solitary Shell. Той издава за водещи психеделик транс лейбъли като Sahman Records и  Dakru. Raphael ще е за първи път в България и се е заканил, че ще помним него и музиката му дълго след последния звук от колоните.

На входа на партито ще има и мърч с името на организацията ни REACTRANCE. Такъв вид мърч не се е предлагал досега на електронната сцена в България. Ще разкрия само, че е неустоимо опияняващ.

И не на последно място, пожелай си нещо, за да ти го пожелаем!

Постоянство и вдъхновение!

Благодарим на слънчевата Алекс за прекрасното интервю и откровенията, които изля. Както винаги, ни обля в светлина.