ПЕСЕН НА DUBIOZA KOLEKTIV ОТКРИВА НОВИЯ СЕЗОН НА „WHAT WE DO IN THE SHADOWS“

ПЕСЕН НА DUBIOZA KOLEKTIV ОТКРИВА НОВИЯ СЕЗОН НА „WHAT WE DO IN THE SHADOWS“

THE TOP STOPPERS и COOLDEN се качват на сцената в Арена София, Столичен Колодрум на 5 юли като част от хедлайн концерта на Dubioza Kolektiv 

Мащабният хедлайн концерт на любимата босненска група на България, DUBIOZA KOLEKTIV, е на 5 юли 2023 г. на откритата сцена на Aрена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина по покана на Строежа и Fest Team. Българските участници на концерта са THE TOP STOPPERS и COOLDEN.

Само седмица преди гостуването им у нас, групата се похвали с новината, че големият им хит „U.S.A.“ е песента, която анонсира новия, пети сезон на многократно награждавания сериалКакво правим в сенките“.

 

„I am from Bosnia, take me to America, I really want to see Statue of Liberty, I can no longer wait, take me to United States, Take me to Golden Gate, I will assimilate“ е началната строфа на песента на Dubioza, която звучи в трейлъра на петия сезон на мегапопулярната комедия на ужасите за вампири, които решават да се установят в Ню Йорк. „What We Do In The Shadows“ е огромен телевизионен хит, особено оценен за кастинга и сценария, който в четирите си сезона събра цели 17 номинации за „Еми“, включително тези в категорията „Изключителен комедиен сериал“. Най-известният в света телевизионен и филмов портал IMDB му даде високата оценка 8.6, а в Rotten Tomatoes рейтингът е почти перфектните 98%. Премиерата на новия, пети сезон е на 13 юли 2023 г.

В годината, в която Dubioza Kolektiv отбелязва 20 години на сцена, една от най-популярните им песни отново излиза на преден план. Сингълът „U.S.A.“ от албума „Wild Wild East“,  има повече от 18 милиона гледания в You Tube. 

В тур календара на Dubioza Kolektiv  в момента има 27 дати, сред които България, Франция, Чехия, Испания, Чехия, Полша, Словакия, Австрия, Люксембург, Швейцария и далечно Мексико, както и няколко концерта в страните от региона

Организаторите от българска страна избраха две любими и креативни подгряващи банди да се погрижат за настроението на публиката преди хедлайнерите да излязат на сцената. THE TOP STOPPERS, хип-хоп групата с непринудена увереност и смела енергия, съществува от 2010. Заразителните им ритми и лирично майсторство са безспорно част от ритъма на лятото. Към тях се присъединяват и COOLDEN – нашумялата млада банда, която свири „песни за хората“. Непокорни младежи, които правят музика на български език, която резонира с настроенията на публиката и ги кара да танцуват. 

Билети за концерта все още има в мрежата на  TICKETSTATION.BG