PENDULUM DJ Set & MC Verse. КрещА!

PENDULUM DJ Set & MC Verse. КрещА!

Миналата събота Пол “El Hornet” Хардинг и MC Verse отново се опитаха да възродят за българските фенове оригиналните усещания, наречени „Pendulum” и „drum&bass” на сцената на Терминал 1.

снимки: Анастас Чобанов

текст: Константин Мравов

Изявата трябваше да се състои още в края на януари, но по съвсем резонни причини, които дописникът на Джамборе вече не помни, се наложи нейното отлагане.

Това отлагане вероятно имаше някакъв негативен ефект върху броя на присъствалите в Терминал-а в събота. Възможен проблем е, че това не е първото парти в България на Хардинг и Върс, които периодично обикалят света като “Pendulum DJ Set” след фактическото разпадане групата и съответно на оригиналния live вариант през 2012 година. Не е и в София тази събота да нямаше конкуренция от събития, насочени към обичащите чашката и разливането й заради подскоци и блъскане.

2Но това всъщност не са никакви оправдания. Музиката и самото име на австралийците от Pendulum, ако и да се разпаднали преди Дони и Момчил, са синоним на „класика” от типа „крещА!”. Подкрепата от загрявки и следгрявки като Liquidizer, Bass Mafia и High Roll, които са силни в нещата, които движат, не може да не ти направи вечерта.

Разредените бушмилсчета за „добре дошъл” не са лош детайл, особено когато нагримираните промоутърки не могат да си спомнят, че вече са те приветствали неколкократно. Или не им пука.

Всеки от изпълнителите направи това, което всички биха очаквали от него, което видимо се хареса на по-голяма част от публиката. Хедлайнерите очаквано започнаха с „Blood Sugar”, а в рамките на час и половина завъртяха и други класики на групата като „Tarantula”(-та, човек), “Propane Nightmares”, “Hold Your Colour”, “Watercolour”, ремикса им на “Voodoo People” в рамките на много друг, иначе готин дръм-ен-бейс. Това може да се очаква от ветерана на сцената Хардинг, а също беше и в унисон с българската под и следгрявка.

Скоро още снимки от партито тук.