Да избухнеш като на 15 с OneRepublic

Да избухнеш като на 15 с OneRepublic

Случвало ли ви се е да се приберете от някъде и дълго време да не успеете да заспите, въпреки късния час и умората? Да се въртите в леглото и да премисляте и преживявате изминалите мигове, отново и отново? Сигурна съм, че ви звучи познато и още по-сигурна съм, че малцина могат да посочат сред причините за неспохождащия ги сън една песен, която продължава да звучи в главите им.

Звучи странно, но именно това се случи след разбиващия концерт на OneRepublic. Часовe след концерта в главата ми продължава да звучи Counting Stars, карайки ме да искам да скоча от леглото и да танцувам и да пея.

one republicЧесто си мисля, че след толкова много музикални събития в различни градове и държави, сцени, стилове и изпълнители, нищо не може да ме изненада или впечатли, че нито един концерт не може да се нареди наред с магията на U2 в Атина и Bon Jovi в Букурещ. Ето обаче, че американците от OneRepublic успяха да го постигнат и дори успяха да ме просълзят.

Няма нищо по-хубаво от това да чуеш изпълнители или група, които не само създават невероятна музика, но и продължават да уважават публиката си, знаят къде са и са се постарали да научат нещичко за страната и историята й. Жалко е само, че трябва да дойде една банда чак от Щатите, за да научат българските тинейджъри, че България е най-старата държава в Европа (бележка на автора – а май беше и в света), която е запазила едно и също име през цялата си история.

Благодаря Ви за тази бележка по история. Благодаря и за кадрите от София, които направиха изпълнението на Good Life още по-незабравимо. Благодаря и за българското знаме и затова, че ни накарахте да се почувстваме не само като на 15, но и повече горди…

Явно все пак умората е надделяла и часовникът за работа безмилостно звънни. Обличам се, излизам. Вися в задръстването, а в главата ми нахлува споменът за едно невероятно изпълнение на класическа китара. Следва го свиренето на пиано на Ryan Tedder. И ето го отново онзи припев на онази песен, която май се е преселила да живее в пространството между двете ми уши:

Lately I’ve been, I’ve been losing sleep

Dreaming about the things that we could be

But, baby I’ve been, I’ve been praying hard

Said no more counting dollars, we’ll be counting stars

Yeah, we’ll be counting stars

https://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg