Нуфри: Звученето на Panican Whyasker се промени, ние се променихме, светът се промени

Нуфри: Звученето на Panican Whyasker се промени, ние се променихме, светът се промени

Sick Colored Planet! Да, истина е и е истински. За новия албум на Panican Whyasker, за вятъра в косите и лятото на любовта. Муаха-ха-ха.

anna: Здрасти, странно e да задаваш питанки на Нуфри от Panican WhyaskerТи какво искаш да те питам и съответно можеш ли да си самоотговориш?

Нуфри: Панически Защо Питащият, защо спря да пита? Отговор: Защото стана воайор във Фейсбук!

Като всички паникьосници… Остарях в очакване на ваш нов албум, който за щастие вече слушах! Даже ми е невероятно колко време е минало… някакви си 12 години. Въпреки това Sick Colored Planet звучи силно и предизвикателно, все едно изобщо не е закъснявал. Какво чакахте толкова време, какво се промени и ще оздравее ли някога планетата?

Общо взето, 12 години се съобразявахме с графика на Даката. Промениха се много неща. Звученето на групата се промени, ние се променихме, светът се промени. Надявам се планетата да оздравее, защото ми писна да пиша апокалиптични текстове и да се напъвам да правя психарски Doom гримаси. Искам да пиша любовни песни и вятърът да ми вее косите… ама нещо не ми се получава.

Гневен ли е новият албум? А когато си в такова състояние, по-лесно ли създаваш музика?

Гневът е основна храна в повечето стилове днес. За жалост по-лесно ми е да пиша по този начин. Ако другите от групата не свиреха толкова фънки… 🙂

 

Има ли текуща алтернатива на О!Шипка от едно време? Има ли софийска клубна сцена?

Мисля, че Строежа е нещо такова в наши дни, но О!Шипка си остава нещо като Софийския CBGB’S. Ако JetRock беше продължил съществуването си, щеше да стане такова място, но уви… има нужда от „Кауфланд“. По отношение на клубната сцена съм оптимист. Във всички по-големи градове има такава сцена, а в София дори има и легенди, произлезли и все още принадлежащи на тази сцена. Микстейп, Терминал… Все места със сериозен бекграунд. Аз, като част от тази сцена, се гордея с всичко това!

Кои са новите банди, които са ти направили впечатление през последните 5 години по света и у нас? Би ли направил парче с тях? 🙂

Alabama Shakes са новите ми фаворити! От нашите се кефя на групите, които оформиха Stoner и Doom сцената. Има доста млади групи в метъла, които свирят стряскащо добре.

Представи си, че имаш неограничен бюджет, за да организираш фест в България. Къде би го направил и кои групи би поканил?

Ако бюджетът е неограничен, бих поканил всички мои любими групи въпреки, че много от тях вече са с половин или без Line Up, по разбираеми причини… Ха-ха-ха! Със сигурност това ще е фестивалът, на който хората ще са доста объркани и вероятно недоволни. Не ставам за промоутър! Смесвам Осибиса Бенд и Дарк Трон. Съвременният човек не обича да му е неподредено! Ето… Днес ще има тероризъм, утре катаклизъм, а вдругиден – блек метъл, последван от лятото на любовта… Муха-ха-ха-ха-ха.

Тръпнем за представянето на албума в club Terminal 1 на 20 май!