„НОВИНИТЕ В ДЖАЗА“ ВЪВ ВАРНА И БУРГАС

„НОВИНИТЕ В ДЖАЗА“ ВЪВ ВАРНА И БУРГАС

Дебютиращият музикален проект “Новините в джаза” начело с популярния тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов акостира на морския бряг, за да представи на живо първия си студиен албум.

След супер успешните концерти в Пловдив и София, идва ред Варна и Бургас да се насладят на прекрасното музикално пътешествие, наречено „Първа емисия„. 

Първата морска спирка ще е във Варна на 25-ти май, в клуб Ментол от 21ч. Следва клуб „Модерен Театър“ в Бургас на 6-ти юни от 19.30ч.

В дните след двата концерта ще се състоят и откритите уроци в Национално училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна и в Национално училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров“  в Бургас, съответно на 26 май и на 7 юни. 

Преди да поемат към морето, на 16-ти май, талантливите музиканти влизат и в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в София, за да запознаят и учениците в столицата с магията на джаз музиката.

Албумът „Първа емисия„, който включва 11 авторски вокални и инструментални композиции, вече може да бъде намерен в Дюкян Меломан в София, а съвсем скоро ще бъде наличен и във всички дигитални платформи. По-време на концертите, дискове също ще могат да се закупят.

Новините в джаза” са талантлив, млад септет, ръководен от един от най-известните ни джаз музиканти – Мишо Йосифов, в който той събира свои настоящи и бивши студенти от  НМА „Проф. Панчо Владигеров“. 

В творческата работа по албума, както и в концертите за представянето му, като специален гост се включва и високо цененият перкусионист Атанас Попов

Билети за концертите във Варна и Бургас могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim, а за концерта в Бургас и на касата на НХК в града. 

Всички събития от турнето ще са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ за  представянето на албума „Първа емисия“, както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.