No Sleep Festival 2019 – NOsleep, rave, repeat (Season 2)

No Sleep Festival 2019 – NOsleep, rave, repeat (Season 2)

Здравейте, приятели,

След един топъл, влажен и наситен с топли вълни и емоции уикенд в Белград, няма как да не ви драснем два-три реда. А и понеже от No Sleep Festival ни платиха входа за ивента.

В Белград, за въпросния фестивал (No Sleep Festival 2019) пристигнахме малко след 17:00, което в местно време (UTC+1) си е вече сумрак. BlaBlaCar са супер (и за това у нас ги няма, разбира се – б.а.), а ние обичаме да се придвижваме с готини и интелигентни хора, по възможност за малко пари. Така беше и този път.

Пристигнахме в нашата щаб квартира, aka Endless DJ After-afterparty Venue (поне) малко след 5-6 pm сръбско време, а купонът вече къкреше на бавен, но равноускорителен огън. На партито имаше два DJ контролера, вторият от които се разглобяваше (после разбрахме защо-б.а.), докато от първият, всеки който иска (или поне разбира малко) можеше да пуска музика. Techno, tech house и други подобни жанрове, от които краката ти стават обикновено na lesh от танци, звучаха цЕла вечер и се вливаха в купони и афтъри, покрай които си заминават цели денонощия от живота ти.

Едвам издържахме, затова по добра, стара традиция се пуснахме на рап и/или трап в звучния ъндърграунд и „афтър“ клуб Drugstore. На партито пристигнахме към 12, 12 и малко, а то още бе пълно предимно с тийнейджъри. На сцената тъкмо приключваше Klinac, който определя стила си като contemporary hip-hop, в което ние не сме много сигурни, понеже го изпуснахме.

Последва Z++ който, ни се стори смесващ предимно турбо фолк на трап бийтове. В последствие се разровихме и попаднахме на доста интересни тракчета като povedi me, crno + zlatno, kabriolet и други, така че, в крайна сметка оставаме със смесени чувства.

Турбо фолкът на трап + многото дечурлига съвсем логично ни тласнаха към Main Hangar за последните няколко трака от сета на Farrago. Белгиецът ни зарадва с добре отмерена техно и електро селекция, доколкото помним. Преди това на сцената бяха Sugar Lobby [SRB], която изглежда  добре и Joyhauser [BEL], за които чухме само, че „били смотани“ от непотвърдени (по-скоро музикално неопитни – б.а.) източници. Кратко видео от сета им – тук.

Малко след 03:00 зад плейърите изгря Amelie Lens. Кратък видео тийзър от нейното представяне – тук (колкото за най-обща атмосфера – б.а.). Докато ние обсъждахме качествата на Amelie като DJ, а не като модел, други се снимаха с нея и с други celebs (like Kobosil for ex. – б.а.) в back stage-a. Хората не спят, а ние – будали… За сета на любимата ни белгийска DJ-ка, можем да кажем само, че беше наситен с много basic techno и ни прати в очакван базов dance mood. Чаровен артист, какво да добавим друго…

От 5 сутринта докъм 7 ч., та и малко, зад пулта застана Kobosil [DEU], който ни заля с нарцистично немско техно (видео тийзър). За Kobosil ще кажем само – пичът знаеше какво прави и изпитваше удоволствие от действията си. И ние му се изкефихме! Дано го видим отново пак, по възможност – в Deutschland.

Партито съвсем логически продължи с афтър в любимото ни afterparty venue Drugstore Beograd с  любимата ни полякиня VTSS, която ни изкърти с по-хард техно селекция (мм, супер таман – б.а.). Потопи се в обстановката на Drugstore Beograd с този кратък видео тийзър от сета на VTSS. Силно ти препоръчваме да преслушаш някой от нещата и в SoundCloud.

След VTSS, партито в Drugstore е продължило с нашия човек Forest People [BIH] и Lag [SRB], което ние няма как да знаем, пътувайки към квартирата ни – нашата безкрайна парти крепост, в която музиката рядко спираше.

Настъпи и вторият ден, в който rave практиките ни трябваше да се повторят в стил „rave, sleep, repeat“, с което ние се справихме, смятаме, на ниво (ама нали не се съмнявате – б.а.).

Програмата стартира с датчанкатa Anastasia Kristensen, която ни израдва с безкомпромисно техно в интервала 01:30 – 03:00 или точно това, от което имахме нужда, за да стартираме вечерта.

Малко след 03:00 ч. нивото на rave-а се вдигна в типичен irish стил с DJ дуото Bicep [IRL]. Брейкбийтове и раздвижена dance музика, така бихме описали сета на ирландците. Официален идео тийзър – тук, неофициално видео – тук. Емоционално!

Към 05:00 ч. зад плейърите застанаха германците Mind Against. За да разбереш какво си изтървал, прегледай това видео. Спокойно, но мрачно, като времето, което се развиделяваше.

Последва неуспешен опит за афтър в half (чиито фейсбук профил завършва на „wannahalf“, чудим се от какво – б.а.) и такси до любимия Drugstore Beograd с много як сръбски рап, от което ни ставаше още по-яко  и танцувално. След редовното редене, бяхме в любимия си клуб за последното afterparty за сезон 2019 със сърбина Bokee, който изцеди и последните сили от нозете ни.

Това беше всичко от нас приятели. И помнете – човек живее истински само на rave.

P.S. След всяко едно значимо събитие в сърцето ни остава една непреодолима доза тъга, която пазим в сърцето си за следващия път. Пътувайте и обичайте повече, приятели!

Big and special thanks to all my Bosnian and Croatian brothers and sisters which have organized our party and housing so well <3 See you soon, приятели!