НА ВИСОКО с DJ Q, ALL NIGHT @ VOLA OPEN AIR’23

НА ВИСОКО с DJ Q, ALL NIGHT @ VOLA OPEN AIR’23

Q-10, Q-check, Q-Tip, QR Code… Q-тата предразполагат към често задавани въпроси (FAQ), затова нямаше как да не потърсим отговори от DJ Q относно неговите музикални пътешествия, дни преди да се наслаждаваме на сетовете му горе. Горе, на връх Околчица, по време на Vola Open Air 23.

Роден и израснал в Huddersfield (UK), DJ Q е артист, известен с нестихващ изблик на музикални идеи и с шестгодишен стаж като диджей в BBC Radio 1xtra. На върха го изстрелва хитът му от  „U Wot„, който носи разпонзаваемостта на неговото бързо и ударно звучене. С над сто ремикса и няколко самостоятелни и колаборативни албума, DJ Q продължава да пръска ентусиазъм към всички фенове на баслайн и грайм звученето.

 

 

DJambore.com: Здравей, нека да започнем от самото начало… Как започна всичко, как се влюби в музиката, от какво се повлия и кои бяха твоите първи любими артисти?

DJ QБях повлиян от множество артисти, основно благодарение на родителите ми. Спомням си, че  отрано откривах музиката с Michael Jackson, Shabba Ranks, MC Hammer и още много други… Отначало започнах като диджей. Идеята ми беше да пускам записи, които никой друг няма. Тогава разбрах, че единственият начин да бъда различен и да се откроя е като създавам свои собствени неща. Започнах да продуцирам музика, само за да имам нещо ново, което да пускам…

Уважителна причина. 🙂 През годините кои артисти от клубната сцена те вдъхновяваха и ти повлияха най-силно?

DJ EZ, Todd Edwards, Redlight. Тези трима изпъкват с характерния си стил.

А измежду стотиците ти участия по клубове и фестивали, можеш ли да определиш едно като най-любимо?

Трудно е да избера само едно. Като клуб, бих казал, че е било в Gorilla в Манчестър, когато пусках All Night (проект, който ще чуем и по време на Vola Open Air Festival – б.а.). Атмосферата беше наистина страхотна! Като фестивал, със сигурност ще запомня Glastonbury тази година на сцената на Arcadia!

Върху какво работиш в момента? В какви нови музикални начинания се забъркваш?

Обичам да диджействам, така че продължавам напред с нови участия. Очаквайте някои ремикси на мои парчета и нови сингли, както и музика, която съм продуцирал за други изпълнители.

Как презареждаш, когато се измориш от клубния начин на живот?

Просто си отдъхвам, както всеки – прекарвам време със семейството, излизам да ям, играя FIFA, тренирам в залата…

Ако изкуствен интелект (AI) организира парти за края на света и ти пускаш, коя ще е първата песен, която ще избереш?

Моята песен Rocky, която беше издадена преди няколко години от Local Action! С тази песен мисля, че бих се изправил срещу AI и бих победил!

А как възприемаш AI – като заплаха или като полезно средство за създаване на музика?

Не, не го виждам като заплаха изобщо. Ако нещо може да направи живота по-лесен и да ускори прости задачи, трябва да бъде бързо възприето и използвано.

За първи път ще участваш на българска сцена по време на Vola Open Air фестивала? Имаш ли познати от България?

Да, ще бъда в България за първи път и съм развълнуван! Пристигам по-рано, за да усетя атмосферата и се надявам да се запозная с нови хора.

И накрая, сподели кое е любимото ти парти, на което си ходил като фен, а не като изпълнител?

Посетил съм много места като фен. От клубове с различен капацитет, до големи фестивали. Някои от събитията, които ще помня, са Sidewinder, от времето, когато бях млад и започнах да ходя на рейвове. Creamfields във Великобритания, където гледах изпълнението на Toddla T, беше страхотно изживяване! Наскоро имаше събитие на Warehouse Project във Великобритания, където гледах Jamie Jones да свири b2b с Marco Corolla.

Слушай DJ Q по време на Vola Open Air Festival, който ще се проведе между 21 и 24 юли. Билетите са тук.