Mystikal + жица = мега вечер в Терминала

Mystikal + жица = мега вечер в Терминала

Е*аси пичът! Mytikal e е*аси пичът!

До последно се чудих дали да идвам за подгряващите банди. Аз като един отявлен НЕ фен на BG хип хоп-а, реших, все пак да се спусна към Tерминала по-раничко, за да ги чуя. Е-е-е… Брат, не съжалих нито за минутка! И цялата тайфа от Ghetto Productions, и пустиняците от OCG се раздадоха, връщайки ме в тийнейджърските години. Евала момчета!

dokle1Дотук приятните изненади въобще не свършиха, защото на сцената се качи бандата на Bora Dokle. Честно, единственият човек от цялото crew, който познавах беше Wah Tony, но после ми се прииска да се бях сблъсквал с тях и преди.

Част от присъстващите сигурно си мислеха „теа па к’во праа‘т тука“ , защото бандата разцепи, но не с рап, а с джаз-рок с R&B елементи. Жица брат ми! В един момент си помислих дали Mystikal не си е застягал багажа, слушайки от съблекалнята какво се случва на сцената. Мацката (Боряна-Bora) и всички момчета ми допаднаха изключително много. Даже изпълниха и кавър на Tweet feat. Missy Elliott – Oops, с което спечелиха и симпатиите на част от криво гледащите gangsta shit BG рапъри.  Като стана въпрос за последните, бяха се събрали доста солидно количество от бивши изпълнители, включително и първородникът – Васко Теслата.

Дойде ред и на Bobo & The Gang, които вече тотално обърнаха вечерта на повече рок, отколкото рап (а си мислех, че ще е dirty south). Евала и на вас пичове, истински професионалисти. Радвам се много, че Бобеца е направил такъв завой в кариерата си.  

Yo Mystikal… Първо излезе DJ-ят, a после и самият той. Не съм си представял като малък дришльо, че някога ще го видя на живо, но ето го и него. Спретнат в бяло, във форма, явно шестте години в пандиза са го надъхали силно, защото ни съсипа с яки парчета : „U Would if U Could”, “Here I Go”, “That Nigga Ain’t Shit”, “If Ain’t Live Ain’t Me”, дори  „Move Bitch”. Държеше се доста естествено. Не наруши 11-тата Божа заповед (тя гласи: Ни са пра‘и!).

Харесаха ми думите му, че е пял пред 6 човека и пред 6 000 и това няма значение, важното е да си истински и да ти идва от вътре. Някъде тук всички мистерии и питанки относно избора на подгряващите банди се разбулиха. Нашият човек извика на сцената The Gang, с които направиха няколко парчета, включително и едно от новите – “Feel Right”. Появи се и Bora, с която изпълниха “Danger”. Стана доста funky. Къде щеше да е вечерта и без емблематичната „Shake Ya Ass”.

Партито свърши! Тъпня! Отново се подразних на фенове, които за пореден концерт не викат за бис. Тъкмо се измъквах, когато Mystikal слезе при нас отпред. Поздрави всички, стисна ръцете на феновете, не отказа на никого снимка. И партито почна отново.

Е*аси пичът! Мystikal е ебаси пичът! Еваларка!