МИХАИЛ ЙОСИФОВ И „НОВИНИТЕ В ДЖАЗА“ С ТУРНЕ И ДЕБЮТЕН АЛБУМ

МИХАИЛ ЙОСИФОВ И „НОВИНИТЕ В ДЖАЗА“ С ТУРНЕ И ДЕБЮТЕН АЛБУМ

Популярният тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов събира млади музиканти в проекта “Новините в джаза”. Групата ще представи дебютния си албум „Първа емисия“ с поредица от концерти в 7 града в страната – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Варна и Русе. Паралелно с живите участия бандата ще направи и открити уроци в музикалните училища в тези 7 града. Първите два от поредицата концерти ще са на 18 април в Bee Bop Café в Пловдив и на 29-ти април в Sofia Live Club.  Преди събитията ще се състоят и откритите уроци в национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ Пловдив и в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ София.

Албумът „Първа емисия„, който Михаил Йосифов и “Новините в джаза” ще представят, включва 11 авторски вокални и инструментални композиции. Почти всеки един от музикантите е оставил своя личен почерк в него. Само две от парчетата са на Мишо Йосифов, останалите девет са дело на младежите, които той насърчава и подкрепя в създаването на авторска музика.

Новините в джаза” са талантлив, млад секстет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова и мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски. В групата Мишо Йосифов събира негови настоящи и бивши студенти от  НМА „Проф. Панчо Владигеров“, за да създават заедно богат репертоар от джаз, блус, фънк и латин пиеси, 11 от които са и красивите авторски композиции в “Първа емисия”. 

В творческата работа по албума, както и в концертите за представянето му, като специален гост се включва и високо цененият перкусионист Атанас Попов.

Билети за двата концерта в Пловдив и София могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. 

Всички събития от турнето ще са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и „Новините в джаза“ за  представянето на албума „Първа емисия“, както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.