Metropolis XMASS

Roboloco

Metropolis XMASS

снимка: ROBOLOCO Facebook Page

След тихата и свята Бъдни вечер, дойде ред и на Коледа. Както повеляват традициите, всеки се е угоявал през изминалите няколко дни, а и за напред. Коледната утрин ни носи подаръци, по подразбиране. За тези, които са спрели да получават такива или техните се изявяват под формата на „сухо в плик“, винаги могат да изкарат една хубава Коледна нощ с приятели, в никога неспящата София.

Вечерта на връх Рождество Христово получихме подарък. Флешбек към една отминала клубната история на София. Говоря за клуб Element, който бе под опеката на пионерите в електронната музика на нашата мила татковина – METROPOLIS. За тези от вас, които не знаят, той се намираше на мястото на сегашния клуб Blender. Именно там се завихри Metropolis XMASS с пълна сила за Коледа. Няма как да не съм развълнуван, че имам възможността да чуя Steven, Jassen Petrov, Smurf-а и очарователната Miss Lidiya в тази толкова специална за мен локация.

Часът прехвърля 01:00. Доволно почерпени и с коледен дух вече сме пред Blender. Това е едва втората ми визита в този клуб след ерата ELEMENT. Отвън се е заформил рояк от „снежинки“, чакащи, за да влязат и да се „разтопят“ в уютната атмосфера на клуба. Още с преминаването ми по коридора, ме блъска силно носталгично чувство. Клубът е доста променен и отворен наполовина. Запазен е грубият и „недовършен“ вид на стените и колоните, но като цяло обстановката вътре е леко по-помпозна. Това не е от огромно значение, за да си изкара човек добре!

Бързо се насочвам към бара, за да не загубя очарователната си пияна аура. След като вече съм спокоен, мога да видя какво се случва. Клубът е пълен, всички на пръв поглед изглеждат доволни, засмени и танцуващи. Коледа е все пак!

Зад пулта е Иван, по-известен като Smurf-а, мъжката половина от ROBOLOCO. Звученето, което ни предлага не е типичното за него, но е точното за клуба, атмосферата и Коледата. Прелива от танцувален tech, с малко минимал привкус, до техно на няколко момента. Явно сме влезли малко преди края на сета му, защото не след дълго се появи до него и женската половина на ROBOLOCO Miss Lidyia. Тя бързо свърза техниката си и очаква в пълна бойна готовност. Като добър съпруг, Иван бързо отстъпва мястото си на Лидия, която е готова да ни „пасира“ в Blender-a, с огромната си усмивка и звезди около очите. Само, както тя си знае… с нейния уникален стил. Смесица между tech, minimal и techno. Така и стана. Получихме обичайната доза танци и усмивки, точно в стандартната твърдост, в която сме свикнали да я слушаме в LOFT-a или на други събития на METROPOLIS

Но всичко според мястото и условията. Всъщност получих точно това, което очаквах – коледно настроение в културна и различна обстановка, танци, приятели и красиви девойки… Чудно. Както традициите повеляват, след Miss Lidyia, вечерта трябва да затвори титанът Steven с неговото малко по-твърдо и различно звучене. Но, хоп – изненада. Вместо да се появи „Дядо Коледа“, на неговото място излезе Jassen Petrov. Прогнозите ни се оказаха грешни. Успях да разбера, че Steven все пак е пускал първи и вече е раздал подаръците си.

Нетипично време за изява, но всяко зло – за добро. Селекцията, която ни представя Jassen е добра колаборация от deep house и tech. Малко по-лежерно звучене, подобаващо и за затваряне на вечерта в един по-спокоен вариант. Малко след 05:00 часа става разумно време, за да се прибера вкъщи след тази емоционална вечер.
Преживях една различна Коледа. Коледата на METROPOLIS. Коледа в едно ново и непосещавано от мен място, но изпълнено с любов и много стари спомени, изплували в миг на този светъл ден

[media link=https://soundcloud.com/metropolis-bg/120_min_holiday_special]