MASSIVE ATTACK с ново аудио-визуално шоу на 12 метров LED екран

Martina Topley Bird

MASSIVE ATTACK с ново аудио-визуално шоу на 12 метров LED екран

На 5 юни Зимният Дворец на Спорта ще бъде превърнат в арена на визия и звуци заради представянето за първи път на новия проект на легендарните MASSIVE ATTACK. Световната премиера на новия аудио-визуален концерт на трип хоп групата ще включва безкомпромисно осветление, звук и специално изработен за новото им шоу LED екран с ширина 12 метра. Мащабното съоръжение се състои от 3 подвижни конструкции, с височина над 3 метра и ще бъде монтирано като гръб на сцената. Иновативната концепция е дело на XL studios, които стоят зад грандиозните спектакли на банди като U2 (360 Tour), Kings of Leon, Deаdmau5 и др.

МASSIVE ATTACK пристигат в София с екип от 20 души още на 3 юни, два дни преди концерта им в Зимен Дворец на Спорта, за да направят генерална репетиция за премиерата на новия им пърформанс по идея на 3D мастера Robert Del Naja. Британците още работят по финализиране на проекта и не издават никакви подробности, за да изненадат българските фенове.

Massive AttackБандата, начело с Robert (3D) del Naja и Grantley (Daddy G) Marshall пристига заедно с популярната британска вокалистка Martina Topley Bird. Тя e добре позната сред феновете на трип хопа не само заради незабравимите си изяви с MASSIVE ATTACK, нежните си вокални включвания в албума им Heligoland и колаборациите си с Tricky, но и заради успешните си соло албуми. Освен Martina Topley Bird на сцената на 5 юни ще излязат и Angelo Bruschini (китара), Winston Blissett (бас), Damon Reece (барабани) и Julien Brown (барабани) и гост вокалистите Horace Andy, Deborah Miller.

Robert Del Naja отдавна е познат с визуалните си експерименти, а в края на миналата година независимата британска компания Vinyl Factory издаде лимитираното издание на каталога 3D и изкуството на Massive Attack”.Луксозната книга представлява 25-годишна ретроспекция в 400 страници на най-емблематичните визуални проекти на Del Naja, негови неиздавани 3D творби, както и последната му мега колаборация с филмовия продуцент Adam Curtis.

Последното аудио-визуално шоу на групата „Massive Attack V Adam Curtisпредставлява различно изживяване, което преплита музика, кино и политика, за да предложи на публиката халюциногенно пътуване през мечтите и скритите реалности на забързаното и объркано настояще. Съвместната работа с Adam Curtisсъс сигурност е повлияла и е послужила за основно вдъхновение за мистериозния нов проект на MASSIVE ATTACK, в който ще се потопят всички фенове на 5 юни в Зимния Дворец на Спорта.

Веднага след концерта си в София, бандата ще участва като хедлайнер в едни от най-големите музикални фестивали, сред които100% FEST в Истанбул, Sónar в Барселона и Secret Solstice Festival в Рейкявик.

 Massive Attack V Adam Curtis

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=_ykv7dB2NzY]