Manu Chao с La Ventura става част от най-силния сезон на EXIT Festival!

Manu Chao с La Ventura става част от най-силния сезон на EXIT Festival!

Goldie, Just Blaze и куп нови попълнения ще нажежат Main Stage с поредица от взривяващи X-bass партита

Музикантът-революционер, активист и един от най-значимите гласове на съвременната уърлд сцена Manu Chao ще се включи в Exit festival 2015 и излезе на Main Stage в събота, 11 юли! Седем години след историческия му концерт на Петроварадинската крепост, когато 35 000 гърла пяха в един глас с него, Manu Chao се завръща това лято с турнето La Ventura.

Французинът с испански корени ще се появи на сцената с цял жив оркестър, подкрепен от двама допълнителни брас музиканти, включени специално за тазгодишното турне. По време на концерта Ману Чао ще зарадва хилядите си фенове, както с най-големите си хитове, като Clandestino, Rainin’ In Paradize, Mi Vida, Politik Kills и Mala Vida, така и с много други изненади, неиздавани парчета и дори кавъри на легенди като Боб Марли!

И тази годинa пред Main Stage всяка нощ EXIT ще зарадва феновете на дъбстеп и дръм енд бейс музиката с богата селекция X-Bass партита, които ще разтърсят Петроварадинската крепост до основи. Сред имената, които ще се изявят в рамките на юбилейното, 15-годишно издание на EXIT, е легендарният диджей, продуцент, актьор, визуален артист и дръм-енд-бейс икона Goldie, който ще застане на пулта на Main Stage точно на 10 юли. Същата вечер главната сцена ще завземе известният тандем Dirtyphonics от Париж, а 9-ти юли е резервиран за лондонския диджей и продуцент Breakage, последван от MC LX oNe.

Феновете на хип-хопа и хард бас звученето трябва задължително да си запишат датата 11 юли, защото тогава EXIT ще стане домакин на американския бийт-мейкър Just Blaze, продуцирал най-големите хитове на имена като Jay Z, Eminem, Kanye West, Snopp Dogg и др.! На 12 юли пък, в рамките на X-Bass поредицата, таланта си ще покаже диджей триото Critical Soundsystem.

Това лято EXIT приключението започва в Нови Сад на 9 юли и ще продължи повече от 10 дена, за да приключи по най-добрия начин на великолепния плаж Яз в Черна Гора на 18 юли. EXIT отбелязва своето 15-годишно издание в Петроварадинската крепост, а новият Sea Dance празнува първата си награда за Най-добър средноголям фестивал в Европа. EXIT Adventure 2015 вече е на хоризонта с изпълнители като Motorhead, Tom Odell, Clean Bandit, The Prodigy, Faithless, Roni Size, Hannah Wants, Sigma, Eagles of Death Metal, Wilkinson, Bondax, Dubioza Kolektiv, Napalm Death, и много, много други.

А всички от България, които биха искали да се включат в него, вече разполагат с разнообразни опции и пакети с билети за фестивалите, транспорт и настаняване.

Следете Фейсбук страницата на EXIT Bulgaria или http://www.exitfest.org/en/bulgaria за повече информация.

 

Официалният филм за EXIT Adventure 2014: