MACHINE LEARNING ЗА СТРУГАРИ. ТОЧНО ЗА SOFIA LIVE FESTIVAL SPRING WARM UP EDITION.

MACHINE LEARNING ЗА СТРУГАРИ. ТОЧНО ЗА SOFIA LIVE FESTIVAL SPRING WARM UP EDITION.

Ако ПИSТАМАШINA е глагол, то СТРУГАРЕ е сказуемо. Сходството е мислимо особено при ситуирането им на едно място. За втора поредна година то е Sofia Live Club.

снимки: YoYo, който и под тая светлина прави снимки…

Преди година се проведе първият Sofia Live Fest, който приюти и Жлъч, Григовор, Гена, и ПИSТАМАШINA, и СТРУГАРЕ, и Жулиета Интергалактика. Те бяха и фитилът на SOFIA LIVE’22 FESTIVAL SPRING WARM UP EDITION, който се запали този петък и събота, а не както беше предвидено, през зимата. И по-добре. Сега му беше времето. И изненадата беше, че през втората вечер от пролетната прелюдия към летния фест всичко беше точно. Даже прекалено точно…

Хората са точната бройка. Не прекаляват. Точно в 23 и 15 ч. точните хора дишат точно пред сцената СТРУГАРЕ. И гледат космос, шапки, пингвини, лава, колички, пряк път. Накъде отиваш? Накъде? Някъде към таван, гуми, таван. Няма пречки пред гледащите, дишащите, слушащите, возещите се и шофьора. Момиче крещи: Ей, сега ще крещи. Но крясъкът не е толкова силен, колкото този, обединяващ ни в огромно лайно.

Танцуваме не много, но танцуваме все едно се познаваме отдавна и точно след час спираме.

Краят на постановката не изисква бис. Оставаме се на звуците, дирижирани от Жулиета Интергалактика.

Цигарките отвън също са точно, особено когато са запалени със Свян. В очакване на ПИSТАМАШINA, които също са точно няколко минути след полунощ. Време е за machine learning. Алгоритмите за изкуствено генериране на знания от опит са налице. Точно, защото нямат лице. И през годините това не се е променяло. Затова опитите са успешни. ML като моторна луна, кацнала още отпреди на сцената, но този път, яхната от AI. Разпознаваеми модели в трикотажни маски мятат сухи плитки по публиката. За да се завъртят и да направят клип, кръг, кросчек.

Писта и баста. И този спектатък свърши точно навреме, за да оценим неизвестните данни и да продължим да се учим до SOFIA LIVE FESTIVAL 2022.