Let It Roll 2019 – DNB is changing the limits

Let It Roll 2019 – DNB is changing the limits

За Let It Roll пише и снима Надя Герчева

Предислов. Let It Roll, Let It Be.

Let It Roll се появява на чешката музикална сцена през 2003 г. Още тогава успешните събития в клуба Abaton, в замъка Tocnik и в заводски зали стават едни от най-посещаваните и най-популярните партита за дръм и бас музика в Европа.

През 2008 г. се провежда първото издание на фестивала на открито в близост до Пардубице, а присъстващите са над 3000 души. През 2012 г. посетителите на Let It Roll достигат до 10 000. Фестивалът на открито става водещо събитие за дръм и бас музика в световен мащаб. Или Let It Roll се превръща едно от най-прогресивните и разрастващи се събития за Drum & Bass и Dubstep.

Лятното издание на феста (има и зимен Let It Roll) се провежда традиционно в края на юли и първите дни на август в Чехия, местността Миловице. Малко са сцените, на които можете да чуете най-добрите dnb продуценти на едно място и даже по едно и също време.

Let It Roll 2019

През трите фестивални дни над 230 артиста окупираха седемте междугалактически сцени с чисто нова концепция, предлагайки огромен музикален избор за всякакви предпочитания. Mothership, Temple и Shredder разтапяха феновете заради невероятния си дизайн и отлично озвучаване. И този път на почитателите на по-тежките и по-леки стилове бяха предложени достатъчно алтернативи. Интересно допълнение, внасящо разнообразие през последните години, е техно сцената, която се радва на нарастващ интерес.

Сред хедлайнерите тази година бяха Chase and Status, Andy C, Dimension, High Contrast, Noisia, Pendulum, Sub Focus, Wilkinson, Black Sun Empire. Всички те се вихриха на главната сцена – Mothership. Сред останалите имена феновете имаха удоволствието да се насладят на сетовете на Audio, B- Complex, Danny Bird, Calix and Teebee, Gydra, The Upbeats, Zombie Cats, Skeptical, The Outside Agency, Shimon, Hallucinator, Hazard, Hedex, Contrastrike, Abis, Current Value, 3DKIND, Forbidden Society, Katharzys, Donny и още много други.

Фестивалното градче Миловице е разположено в местността на летището със същото име. Организаторите винаги мислят за забавлението и пълния комфорт на посетителите. Фестивалът разполага с няколко вида къмпинг зони, като има избор между вариантите за разполагане на собствена палатка или наем на такава. Купонът в къмпинг зоните си тече нон стоп. Има барове и всякакви зони. Недостатък е липсата на сянка, но организаторите са помислили и за това като са осигурили широки тенти за отдих и спасение от жаркото слънце. За по-претенциозните и желаещите тишина, има също алтернатива и тя е чил къмпинг зоната.

Налице бяха нужните удобства – уличка с будки за всякакви вкусни изкушения, напитки, шантави дрешки и аксесоари.

Определено имаше подобрения при разположението на сцените тази година. Те не бяха толкова далече една до друга (както беше преди), което определено спестява много усилия и част от безкрайното бродене из дебрите на фестивалното градче. Душовете също бяха изключително по-комфортни в сравнение с други издания. Питейна и течаща вода имаше безплатно, както и охлаждащи водни вентилатори.

Тази година атракционите за забавление на посетителите създадоха допълнително настроение и освежиха атмосферата – сърф симулатор (воден и дървен), надуваеми топки балони за търкаляне, джаги, хамаци, въртележка тип гондола, скейтборд…

Проведе се и традиционният степ контест – едно от най-важните събития за всички днб степ танцьори в световен мащаб. И тази година взеха участие впечатляващи таланти в люта двудневна надпревара. След дълги размисли, журито определи за победител „Смайли“ от Русия.

И тази година Let IT Roll 2019 предложи незабравими емоции и преживявания за верните си фенове, но и създаде нови такива! С нетърпение очакваме изненадите, които ще ни поднесе и догодина. See you @ най-добрия тридневен опън еър фестивал за drum and bass музика!