Леко придумване с Poldoore преди Hippielandia Festival 2017

Леко придумване с Poldoore преди Hippielandia Festival 2017

Преди виртуалната ни среща не знаех нищо за Poldoore. Или по-скоро за Thomas Schillebeeckx. Знаех само за себе си, че съм давал на repeat албума му Street Bangerz Vol 6 : Playhouse, за да се чувствам лежерно и да поглеждам на простотията около мен спокойно, уверено. А това не е малко. Никак даже. Ето защо изпаднах в еуфория, когато разбрах, че ще пуска на тазгодишния Hippielandia Festival… и че ще мога да му намятам няколко въпроса по този повод от трибуната на DJambore.com…

zloNEdei: Здрасти, започваме с въпроси тип „лексикон“. 🙂 Можеш ли да се опишеш с три думи?

Poldoore: Здрасти… Относно моята особа, бих казал, че съм уравновесен, педантичен и с чувство за хумор.

Поведи ме в твоето музикално пътешествие. Откъде започна то и къде се намираш сега?

Започнах да свиря на пиано през 90-те. Тогава бях на 10. Зарибих се по пианото, защото гледах по телевизията всички готини продуценти да правят невероятни неща на синтезаторите си. Исках да съм като тях. Когато станах на 15 прекратих уроците по пиано и след няколко години започнах да миксирам със софтуер. Хареса ми моментално и от тогава не съм спирал да правя музика.

В едно интервю казваш колко е яко да пускаш във Франция и Гърция. Какво очакаваш от българската публика? Знаеш ли нещо за фестивала Hippielandia?

Честно казано, не знам много за предишното издание на фестивала, но виждам че локацията е велика! Също много ми харесва и разнообразието в лайнъпа, сигурен съм, че и феновете ще са на ниво. Мисля, че ще е като в Гърция или по-добро.

Да видим! Какво правиш, когато имаш свободен ден и след него? 🙂

Когато съм свободен обичам да се разхождам с приятелката ми, с близки и приятели. Обичам да си правим барбекю, да си готвим вечеря, да бягаме заедно или да отидем на концерт. Ако времето е лошо, обожавам да гледам документални филми или да оправям снимки с Photoshop.

При мен забавленията са подобни. А какво те вдъхновява да създаваш музика?

Абсолютно всичко… Слушането на музика, пътуванията, посещението на концерти и фестивали, бягането, комуникацията…

Вдъхновявал ли си се за друг проект освен за Poldoore?

Преди няколко години издадох две EP-ита и направих няколко ремикса за Moodprint – проект, по който работих с мой приятел. Но нямах достатъчно време да се занимавам и трябваше да се оттегля от проекта след две години.

А с какво щеше да се занимаваш, ако не беше музикант?

Нямам идея… Музиката е направлявала живота ми през последните 10 години. Нямаше да съм никой без нея. Сигурно щях да се захвана с тъпа административна работа. Даже не ми се и мисли. Щастието е в музиката.

Така да е! Ще се видим тогава @ HippieLandia aka HappyLandia Festival на 23 юни