С Ladi6 всичко е на 6

Ladi6

С Ladi6 всичко е на 6

Видим DJ Vadim, невидима носталгия и осезаемо гласовито присъствие на Каролине Тамати.

Публикуваме материал, който ни изпрати Анелия Йорданова. С този текст тя участва в томболата ни за специални пасове за ON!Fest 2013.
снимки: EventEase

Със забързана крачка се шмугвам из разпилените пушачи около Mixtape 5. Насъбрали сме се пред клуба, за да открием новозеландската банда Ladi6 и за да не пропуснем поредното забиване на DJ Vadim на българска територия.

Чудя се, дали да влизам още или да поразгледам „външната“ обстановка. Неочаквана среща със свежа позната ме убеждава да връхлетя в Mixtape-a. Момичето бърза да влезе, за да чуе и поподскача на сета на „Бирата“. Кой пък е сега Бирата? Познатата се усмихва – „Ами, май е обявен като Херкулес или нещо подобно. Много е добър.“

В последствие разбирам, че Ramsey Hercules  от Boogie.FM наистина има дар ди джейски и умее да вдъхва на обстановката симпатична и ритмична замаяност. Смутено се питам как ли ще се справят Ladi6  и си чакам обещаната смесица от соул и хип-хоп.

Дамската част от дуото, Каролине Тамати се появява с широка усмивка и широко отворени слънчеви очила. И да, заедно с Брент Паркс ни „пуснаха“ парчетата от новия „автоматичен“ албум на бандата, които си въртях пак и пак в Youtube-а – Slow Ride, Shine On, Ikarus…

Загрявам физически и психически защо наричат Каролине „Новозеландската Ерика Баду“. За пръв път от много есени не тръпна в очакване зад пулта да изплува DJ Vadim, просто защото това означава, че Ladi6 ще се изпарят. А с тях всичко в клуба си е на 6.

DJ VadimРитъм след ритъм, моментът за смяната на сцената настъпва, за да съзрем друга очилата физиономия – този път на познайника ни от Ninja Tunes. С удоволствие си взимам познатата доза мешаница от хип-хоп, дъб и рага.

А всеки микс ми се струва, че е звучал в главата и краката ми още, когато бях на 17 години. Ама си е евър грийн. И знам, че следващия път пак ще се полюшвам на поредното включване на DJ Vadim на българска сцена.

 

 

Ladi6 – Ikarus

[media link=http://www.youtube.com/watch?v=rBN6figSEsQ]