Който се страхува от дълбоко, да не слуша InFusion

Който се страхува от дълбоко, да не слуша InFusion

Има нещо романтично в това, да наостриш уши заради самото слушане. Не заради партито, не заради концерта, не заради идеята/инсталацията, а просто заради чуването. Още по-отдадена е ситуацията, при която слушането е за първи път и е сред създателите на звука.

Стая с две колони, един мак, червено-бели чаши и шепа хора… сред които Иван Шопов и Теодосий Спасов. Чува се от-до новият им албум InFusion. Вливане, отливане, преливане… От виждане, до усещане.

Още на първо слушане, въпреки ясната нишка между песните, изплетена предимно на две куки, всеки един от десетте трака гордо застава над останалите с различна мисия. Този „минималистичен джаз с фолклорни елементи, потопен в топла електронна атмосфера и абстрактни даунтемпо бийтове“ нито е спомен, нито е копнеж по очакваното. InFusion се случва само при слушане, защото процесът на вливане е настоящ, моментен. Затова и към края, в албума се долавя трептяща и красива тревога, че балансът между изконни звуци и електронни ритми лесно може да бъде разрушен.

Wave. Undertow. InFusion.

П.С. Албумът тласка Иван Шопов и Теодосий Спасов към водовъртеж с гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката:

полския саксофонист Гжех Пьотровски, канадския барабанист Мерлин Еторе, френския тромпетист Ерик Трюфа, ASA от Великобритания, норвежката вокалистка Рут Майер, перкусиониста Мино Синелу от Мартиника, пианистът Димитър Бодуров и фолклорната формация „Авигея”.

Представянето на дългоочаквания албум ще бъде на 24 ноември в Пространство 108 (бул. Раковски 108, София). Като специални гости в събитието ще се включат вокална група Авигея и пианистът Димитър Бодуров. Визуалната среда ще е дело на Лора Шопова.

Присъстващите ще могат да се сдобият със CD на албума InFusion на специалния мърч щанд във фоайето на Пространство 108 на цена от 20 лв. След премиерата албумът ще бъде наличен и онлайн от www.shop.ivanshopov.com, както и в избрани музикални магазини.  InFusion ще бъде издаден на CD от Etheraudio Records – лейбъл, създаден от Иван Шопов съвместно с Etheraudio – най-висок клас озвучителни системи, с чиито продукти е записан и смесен албумът с цел да бъде постигнат първокласен звук.

Предвидено е и специално меломанско издание на грамофонна плоча, което ще излезе официално на пазара в началото на 2019 г. като за пълното удоволствие на слушателя артистите подготвят 180-грамов бял винил.

Заповядайте на 22 ноември 2018!Theodosii Spassov и Ivan Shopov представят най-новия им албум наречен InFusion.Специални гости: AVIGEYA / АВИГЕЯ и Димитър Бодуров (пиано) Визуална среда: Lora ShopovaБилети Ранно Пиле на цена 20лв само в магазин Яко /ул. Граф Игнатиев 43/ и в системата на ticketportal.bg – НДК, OMV, На Тъмно и к-ци BooktradingОнлайн билети директно от: http://bit.ly/InFusionAlbumPromo

Публикувахте от Ivan Shopov в Неделя, 4 ноември 2018 г.