„КНИГАТА НА МЕЧТИТЕ“ С БЛЯСКАВА ПРЕМИЕРА НА 14 НОЕМВРИ В НДК

„КНИГАТА НА МЕЧТИТЕ“ С БЛЯСКАВА ПРЕМИЕРА НА 14 НОЕМВРИ В НДК

Остава лимитирано количество билети за първия семеен български авторски мюзикъл

Кои са приказните герои от вълшебната история?

Броени дни остават до премиерата на „Книгата на мечтите“ – първият семеен български авторски мюзикъл ще отвори страниците на своята приказна история в Зала 1 на НДК на 14 ноември. Ограничено количество билети остава в билетната мрежа на ticketstation.bg, eventim.bg и на касата на Билетен център НДК. 

Театър, музика, танц и цирк в една невиждана продукция с фантастична сценография, 18 авторски български песни и над 90 артиста на сцена! Вълнуващата история в основата на мюзикъла е за млад мечтател, който открива в любовта мотивация да се справи с всички предизвикателства по пътя си. Оригиналният сценарий е изцяло от български автори, а вдъхновяващият лайтмотив на представлението е за силата на Истината и Доброто и за това, че „всичко, което виждаме с очите си, не винаги е това, което е истината. Кой пише историята на собствения ни живот, не избираме ние.“ 

Запознайте се с героите на „Книгата на мечтите“ – един приказен мюзикъл за цялото семейство: 

Пат

В основата на историята е малкото момче Пат, което живее на улиците и мечтае да стане велик цирков артист. Той е самонадеян, уверен и ловък крадец, но с добро сърце – вярва в това, че могат да се правят и добри дела и вътре в себе си усеща, че е предназначен за нещо повече от живота на улицата. В ролята на големия Пат влиза Давид Крумов – възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, част от трупата на Драматичен театър – Търговище. Дебютира на професионална сцена в спектакъла „РевизорЪт” по Н. В. Гогол. Играл е в постановките: ,,Ателие“ от Михайл Булгаков, ,,Шумът на върбите“ от Кенет Греам, ,,Кум Лисан“от И.В. Гьоте (реж. Искра Донова) и други. Участвал е в авторските спектакли, има артистични изяви и като водещ на събития, музикални фестивали и детски програми. В ролята на малкия Пат влиза Мирослав Узунов. Той свири на китара и танцува още от шестгодишен и вече осем години се занимава интензивно с хип-хоп, попинг и тутинг. 

Люси 

Люси е дъщеря на Съдържателката на карнавала. Упорита млада дама, която тренира неуморно, макар да няма съгласието на майка си да бъде цирков артист. Тя е праволинейна и се придържа строго към правилата и установения ред в цирка, но близостта ѝ с Пат я научава, че нищо не е съвършено и за да успееш, понякога трябва да се довериш на сърцето и интуицията си. В ролята на порасналата Люси влиза Калина Асенова. Калина от четиригодишна дублира и пее в различни касови филмови и анимационни заглавия, сред които „Весели крачета“, „Замръзналото кралство“, „Star wars“, „Цар Лъв“, „Тайната на Коко“ и още много други. Оставя гласа си и в множество TV реклами и сериали за Cartoon Network, Nickelodeon и Disney Channel. Не са ѝ чужди и актьорските изяви в киното. Участва в първи сезон на американския сериал „ABSENTIA“, както и в българският филм „Лили рибката“. През 2020г. е нейната първа изява на сцената на Софийска опера и балет в ролята на младата Фиона в Бродуейския мюзикъл „Шрек“. Калина е ученичка в Национално музикално училище Л. Пипков от 2012г. Първите осем години изучава класическа китара в класа на Цветан Андреев, а от две години е със специалност поп и джаз пеене в класа на Роберта Ганова. В ролята на малката Люси влиза Мария Ашикова. Мария Тренира художествена гимнастика от петгодишна. Понастоящем тренира в Клуб „Левски“ с треньор Боряна Гинева. От една година се занимава активно с латино и бални танци и модерен и джаз балет в школата на Dance Station. Тази година Мария взима участие в две елитни световни състезания по латино танци – World Dance Masters 2023 Porec, Croatia и модерен балет – World Dance Contest 2023, Prague.

Елинор 

Съдържателката на карнавала е и майка на Люси, която я отглежда сама, като същевременно се грижи за всичко и всички в карнавала. Горда, умна и опитна, тя е пазител на цирковото семейство и истински ръководител, който винаги знае как да постъпи. В „Книгата на мечтите“ в ролята на Съдържателката влиза Павлета Семова. Тя завършва музикалното училище във Варна с цигулка и пеене. По-късно учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – актьорско майсторство за музикален театър. Нейна страст си остава музиката. Вокал е на групата “Бразилакустик”, с която има многобройни концерти в клубове и джаз фестивали, в страната и чужбина. Гост-изпълнител е в различни музикални проекти и работи с едни от най-изявените поп и джаз музиканти. Участва в поредица от албуми с детски песни към издателство Kanev Music, озвучава във филмите “Frozen”, Цар Лъв”, “Весели крачета 2” и др. Преподава пеене в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”. Павлета е гостуващ актьор в Столичен Kуклен Tеатър с роли в Мюзикълът “Avenue Q” и в “Sponge Bob”.

Аларан 

Злодеят в историята е и викачът на карнавала. Той е имал потенциал за велик артист, но сериозна травма му отнема възможността да блести с циркови умения. Аларан прави това, на което се е научил най-добре – да манипулира тълпата и хората около себе си. Но сърцето му жадува за две неща: власт и отмъщение. Известен основно с комедийните си роли, в „Книгата на мечтите“ Константин Икономов ще се въплъти в предизвикателния образ на злодея. Той завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за драматичен театър. Играл е на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора, Народен театър „Иван Вазов“, Малък градски театър „Зад канала“ и Театър 199. Понастоящем е актьор от трупата на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Активно се занимава с озвучаване на игрални и анимационни филми, сред които игралната версия на Дисни – „Красавицата и Звяра“ и „Аладин“. Участва в множество постановки като „Милионерът“, „Нашите жени“, „Криворазбраната цивилизация“, „Влюбеният Шекспир“, „Карлсон“, „Да, г-н Премиер“, както и в мюзикъла „Шрек“ на Национална Опера и Балет. 

 

Фред 

Главатар на уличната банда “Опасните”, Фред намира невръстния Пат и го приютява при тях. Той е изпечен крадец и предава на децата от бандата единствените правила, които знае: в този живот е трудно да се оцелява и мечтите са безсмислени, защото обществото никога няма да ти позволи да ги постигнеш. В ролята на главатаря Фред влиза Камен Асенов. Той завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър и е част от трупата на Столичен куклен театър. Играе в мюзикълите „ Avenue Q“, „Шрек“ и “Sponge Bob”. Снимал се е в сериалите „Кафе пауза“, „Тя и той“ и „Стъклен дом“,. Озвучава филми и сериали, сред които, „Да, мило“, „Грозната Бети“, „Скандално“, „Светкавицата“, дава гласа си и за хитови анимационни сериали като „Калинката и черния котарак“, „Малките титани“ и др.

„Опасните“ 

Децата от бандата – родени на улицата и отраснали против правилата на обществото. Те са смели и нахални хлапета, които изкарват прехраната си с дребно джебчийство и просия. Крадат, правят номера и живеят по собствените си правила. Не се съобразяват с никого и нищо, небето и звездите са техният покрив, а калните павета са предпочитаната им постеля. 

В „Книгата на мечтите“ има още и циркови артисти, музиканти, жонгльори, клоуни и актьори. С всички герои, музиканти и с целия екип можете да се запознаете на официалната страница на мюзикъла www.thebook.bg и в събитието във Facebook. 

Билети за „Книгата на мечтите“ все още има в продажба от тук, тук и на Билетен център НДК, премиерата на представлението е на 14 ноември, 20:00, в Зала 1 НДК, a проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.