How to find yourself in the HippieLandia

How to find yourself in the HippieLandia

Малко по-рано тази година, но точно навреме се завръща Земята на Хипитата, своеволията и общото задоволство. Благо тази година е поднесено в един ден, което е по-добрият вариант според нас, нюансирано в три различни сцени. Всяка от тях таргетира различна ниша от електронната култура. Разклоненията са добре премислени и повече от обещаващи. Миналогодишната грешка с разнороден line-up на Main Stage е премахната, а за сметка на това ни е предоставен тежкия избор на разнообразието…

снимки: Анастас Чобанов/LeMouseRat Photographie

Голямата сцена тази година ни поднася на тепсия един от любимците на българската публика DUB FX, който идва за пореден път у нас, знаейки, че всеки път е като за пръв път. Към него се присъединяват и дръм‘и‘бас легендите на Кралството- LSB и Mc DRS. Както винаги, имаме повече от значими представители в абсолютно всяка област и всички сфери на влияние от Аспарухово време.

Иван Шопов – известен с творческата си шизофреничност под маската на COOH, Balkansky, Drum Kid и GHOST303. Всички те ще излязат заедно с едни от защитниците на мистиката на българския глас – АВИГЕЯ.

POLDOORE е име с което не сме имали честта да се сблъскаме или да слушаме (за разлика от други от нас), затова ще почакаме да го чуем… егоистично.

Следващата сцена е посветена изцяло на един от стиловете, без които тази култура никога не би била същата. Дръм‘и‘ басът е течение вдъхновено от динамиката на бързо надбягващият те и мощен тътен, изпреварващото те с грохот бъдеще. Един от стиловете, които никога няма да имат застой. За да потвърдят това, у нас се завръща един от динозаврите пионери в тази индустрия – Gridlok. За още мощ и тяга е включена и тежката артилерия на The Panacea, а и за да е пълна музикалната кафоничност с шизо елементи – Иван ще забие с COOH. Тук идва ред и на още тройна доза местене support в лицата на JOY, D Mental и SOULND.

С нескрито пристрастие и тихи изблици на еуфория дойде време и за нашата/моя Истина. Всяко нещо трябва да мине през filter или има риск да преминат частици, които са обречени на безкрайно циркулиране на едно място. Filter events всячески демонстрират обратното. Поредният пример е менажираната от тях техно сцена тази година. Филтърът е толкова стеснен, че Космодрумът до „летище София“ ще ни отлети далеч. Бъдещето тази година е по-категорично, даже натъртено на пълната класика.

Dave Clarke е име, за което няма нужда да се споменава нищо. Асоциациите с него би трябвало да придобиват мигновено звуково преобразуване и ясна представа, за неясното далечно бъдеще на Барона. Zadig – един от символите на европейското техно. Парижката клубна сцена и поддържането на тази култура и общество. Резидент на Tresor, той е ревностен пазител на техно дълбочината и твърдата му натура. Бе ни загатнато, че Изгревът ще дойде с Tensal и неговата невероятно разчупена ритмичност и фина нишка на носене под и над вълните на звука. Съвсем умишлено, за черешка сме оставили и дамата.

Joyce Muniz изглежда от тези жени dj, които запомняш искаш не искаш. Екзотичното и излъчване отговаря напълно да разкрепостеното й house и tech звучене. Заредена с характер и динамика музиката и определено се отличава-виновна до доказване на противното.

Изборът винаги е трудно решение, но без него еднообразието би било страшен порок…find your filter and yourself.