HMSU PRESENTS: HOSPITALITY BULGARIA. EPIC!

HMSU PRESENTS: HOSPITALITY BULGARIA. EPIC!

Здравейте, маняци,

Вашето момче СРБ, като един виден бохем и ценител на здравия бас, нямаше как да пропусне и поредното издание на Hospitality Bulgaria. Oще повече, когато замесени от UK-ска страна бяха P MONEY x WHINEY, DEGS, ANAÏS от Hospital Records, както и нашите момчета (и момиче) – High Roll, Ogonek & Cooh, Acidtrip, Faith & E:lee, представящи родния бас стожер – HMSU (и не само). 

Партито протече по обявения ред:
22:00 – opening
22:00 – 22:50 – E:LEE
22:50 – 23:40 – FAITH
23:40 – 00:30 – ACIDTRIP
00:30 – 01:30 – DEGS
01:30 – 02:30 – P MONEY X WHINEY
02:30 – 04:00 – ANAÏS + DEGS
04:00 – 05:00 – OGONEK & COOH
05:00 – 06:00 – HIGH ROLL

 

Ние пак закъсняхме ужасно много (както винаги), появявайки се тъкмо за сета на P Money и Whiney. За тях и бяхме дошли, ако трябва да бъдем абсолютно откровени. От доста време следим кариерата на P Money в грайма и ни беше интересно да го гледаме и слушаме как се представя на DnB. Не останахме недоволни. А и няма как, когато иновативният дръм и бас звук на Whiney се обедини с легендарното грайм (и DnB) MC – P Money. Познат ни още от зората на грайма, отраснал със стабилно джънгъл и дръменбейс музикално влияние, няма как P Money да не ги вкарва добре и на бас. Уверихме се, че е така, чувайки на живо редица тракове от последния съвместен албум на P Money x Whiney – Streets, Love & Other Stuff. И други, може би, класики, но ние не сме тук в ролята на парти хроникьори (щот‘ не мо‘ем да помним). 

Към 02:30 на сцената изскочиха други представители на UК-ският Hospital Records – DEGS (MC) + ANAÏS (DJ). DEGS – мулти-талант – MC, вокалист, DJ. Същият явно бе имал и DJ сет по-рано, който ние изтървахме. Хора, идвайте навреме на ивентите, не бъдете като нас, не си струва… Иначе и тези пускаха яко, различно, иновативно. Абе, пускаха си „от нащо“. One Love!

Интересното от съвместния сет на Anais и Degs, поне за нас, бе нашето момче Бойко – Гредата, който взе микрофона от Degs и му показа как ги редим („дай да наредя, дай да наредя…“). EPIC! Пълен респект! Ей ся му писахме даже на Бойко да му споделим колко се гордеем с него… 😀

В 04:00 партито продължи с ветераните на този звук, все залитащи към екстравагантното и нетипично звучене, и определено любимци на сцената – Ogonek & Cooh, които ни вкараха в едно по-различно измерение. Меко казано. Пълен респект за всички експериментатори и иноватори, към които числим и тези двамата. Поздрави на Валерката и до скоро на дневния ивент, на който смятаме да дойдем с дъщеря ни. 

Купонът бе „затворен“ от едни от любимците ни в тази игра – High Roll, които избиха рибата, счупиха капачките и претапицираха дюшемето с мощния си High Roll Sound, както само те могат. Абсолютни гиганти, чиято класа остава вечна. 

За финал – ако някой е взел по погрешка якето ми от гардероба – черно, с бял надпис Prosto, да бъде така добър да се свърже с мен. Просто спрете да си губите номерцата из партито и да вземате якета, които не ви принадлежат, както и да говорите по трима едновременно на момичетата от гардероба и да ги обърквате. 

Шегуваме се, но само наполовина. До скоро приятели, радваме се че хубавата музика ни събира. 

снимки: Lemouserat