Hello, my name is EXIT 2019

Hello, my name is EXIT 2019

Добродошли на Exit Festival, един от най добрите фестивали в Европа, който несъмнено допринася за признаването на Нови Сад за Европейска столица на младежта за 2019-та година. 

споделя и снима (виж щракания тук): агент Тони

Както всяка година, внимателният подбор на артисти от различни националности и стилове, успява да събере на едно място над 55 хиляди любители на музиката (нов рекорд за посещаемост след 2017 г.), да озари лицата им с усмивки, да изпълни душите им с позитивни емоции…

Краткият дъжд в началото на фестивала не успя да спре вълната от хора, струпващи се, за да чуят любимите си артисти и да се насладят на уникалния спектакъл от звуци и светлина. Дори смеем да твърдим, че всичко след него продължи като по вода.

The Cure откриха фестивала на главната сцена повече от подобаващо. Англичаните успяха да зарадват публиката с невероятен сет, който включи 28 трака и продължи повече от два часа. Емоцията се усещаше във въздуха, особено по време на класическите парчета Lovesong, A Forest, Just Like Heaven, Lullaby и Friday I’m in Love. 

Програмата продължи със сръбския диджей Rahmanee и Mc Tone Tuoro, които успяха да подготвят публиката за официалното откриване на EXIT 2019 под надслов ‘TRIBE’. Както винаги, тематиката на фестивала беше умело пресъздадена, благодарение на микс от визуализации, артистични пърформънси и кавър на вечното парче на Elton John, Circle of life.

Основната концепция наблегна на актуалните теми за замърсяването, унищожаването на животински видове и техния хабитат, както и спешната нужда от предприемане на действия за спасяването на планетата.

След откриването, купонът продължи с пълна сила, като станахме свидетели на изпълнени с мощен заряд изпълнения от страна на Lost Frequencies, The Selecter, Maceo Plex и много други. И въпреки че вкъщи вече посрещнахме юли подобаващо, огромен брой хора останаха да поздравят изгрева редом с Carl Cox, който разбира се държа всички будни с уникален сет в продължение на часове, чак до официалното приключване на първия ден на Exit Festival 2019.