ХАРДКОР МЕСОМЕЛАЧКА С LAST HOPE, REDOUND, EXPECTATIONS И ПУСТОТА

ХАРДКОР МЕСОМЕЛАЧКА С LAST HOPE, REDOUND, EXPECTATIONS И ПУСТОТА

Здравейте, май френдс. Няма как да пропуснем, да ви разкажем за тази музикална и емоционална бомба, в която бяхме забъркани в петъчната лятна нощ. (09.07).

На откритата сцената на Fabrica 126 след доста време (поне за нас, чакащите дозата си хардкор) се качиха едни от безспорно най-лудите, уважаваните и работещите български банди – Last Hope. Колко пъти са ни оставяли без последна надежда за връщане на гласа след концерт, няма да ви разказвам сега. Специални гости на събитието бяха Expectations, Redound и Пустота.

 

Часът е 19 и 30. Заради известна доза вандализъм, която сътвори един приятел, сме малко закъснели, но нека историята замълчи. Има опашка, обаче ние имаме вино в изискана бутилка от газирана вода и няма напрежение.

На сцената са вече Пустота, които се водят нова банда, но пък ние да си признаем вече сме слушали веднъж и категорично не ни разочароват. В нея има само познати лица. Определят се като музикален хардкор/скриймо. Тези момчета грабват и успяват да вкарат публиката в дълбокото. Опитомяват по-тъмното на емоционалния хардкор. Да ви кажа, пичове супер сте! Чакаме още от вас!

Минаваме за биричка през бара и-и-и на сцената еуфорично около 20 часа се показват Еxpectations. Вокалистът на бандата – Георги е с хавайска риза, която ние много харесваме. В обновен състав – с китариста Андрей Генчев, който да си признаем се справя брилянтно, започват да ни пръскат подобаващо. Нещата са излезли извън контрол. Сцената е и наша, и тяхна. Всички са отгоре и пеят в един глас – I’m a ready to die. Нашата хардкор месомелачка е официално открита!

Около 21 часа ударно излиза бийтдаун хардкор шайката на Redound, заемаща огромна част в сърцата ни (и оставила доста белези по телата ни.. 😀 ).

Докато тече интрото, едно момиче до мен (вероятно повлияно от творчеството на Бичето) крещи:
Колко да чЕкам? (не сме шокирани) 😀

Redound започват качествено да ни СМАЗВАТ. Обстановката става доста превъзбудена. Каратистите вече танцуват. Заформя се любимото меле. В погото има един пич с патерици, който не се предава през цялото време. Евала! Вече сме тотално изпонатрошени от танци, но изобщо не се оплакваме. С Redound излиза революционерът на българската рап сцена – нашето момче Жлъч. Пръсват ни с парчето „Смазвай“, което ако не сте чували направете го ВЕДНАГА тук. Усещането за все по-широка родна музикална сцена оргазмично се затвърждава. Искаме да отбележим, че Redound издават нов четвърти албум тази есен с име Thru Adversity. Освен „Смазвай“, от него на бял свят е вече песента Servant, която можете да чуете тук. Тръпнем в очакване, пичове!

Тотално подговени сме за нашите хардкор титани. Искаме да споделим, че в паузата бяхме в едни от най-чистите Екотои в животите си. Евала на организарторите – 141, EventEase и Metal Factory.

Часът е около 22:00 часа. На сцената, полудяла (и ние, и те), излиза бандата, с която пораснахме и която ни оформи в годините като мръсни кораджии с потни тела и раздрани гърла (каквито се харесваме) – Last Hope. Чиката ни казва, че не трябва да ни пука от нищо (ние сме послушни и следваме съвета). Взривени сме с парчето Someone else. Последва избърсване на земята… По това време виждаме в публиката стари приятели с потни тела, които трещят като за последно. Завъртяни от погото и обичайната емоция, започваме да чуваме Under the flag (мисля, че знаете какво се заформя, когато забие тази музикална приказка). Някъде там и дружката ми по концерт беше с настъпена ръка… трябваше да дам малко първа помощ. Това не попречи да завършим накуфяни, като по книга!

Вече чакаме още, момчетаааааа!

P.S. Докато сме си разцепвали каските, разбрахмe че е водена разгорещена онлайн дискусия във фейсбук група на квартала – наречени сме „пуснати от лудницата“, копеле. Това само по себе си говори само за едно – били сме на най-якото парти, бейбиии. 

Това беше всичко от нас и да знаете, че сме предали поздрави на Пого! 😀

споделя: Елена А.

снима: Кирил Груев