Gangstarr foundation разтресе София. 8 години от смъртта на Guru.

Gangstarr foundation разтресе София. 8 години от смъртта на Guru.

Е, добре де! Как не ви беше срам?! Не мисля, че някой има оправдание защо не беше в Mixtape 5 снощи. Няма никакво значение, кой бил на работа утре, кой трябвало да разхожда кучето, да гледа сериалчето и други „силно правдиви“ извинения за отсъствието си, от този Хип-Хоп празник.

Да празник, защото на 19.04.2018 се навършват точно 8 години от смъртта на безсмъртния Gifted Unlimited Rhymes Universal a.k.a GURU. Каква по-добра дата да приключи турнето на Gangstarr Foundation. Jeru Da Damaja, Afu-Ra и Big Shug превърнаха вечерта в един, както вече споменах, своеобразен празник в памет на Guru. Нямаше тъга или сълзи, просто се разцепихме, както си може и както сме го правили и преди в тейп-а. Макар доста да си личеше, че са се поизморили от цялото европейско турне, момчетата се раздадоха на макс. Близо два часа се въртяха един след друг, изпълнявайки парцали от соло проектите си. Не си спомням за кой път съм на концерт на Jeru или на Afu, но на Big Shug му беше сефтето. Той, разбира се, вкара и soul елемента в цялата рап атака.

Преди да се качат на сцената (както беше обещано в 12:00), Dj Skill, Атила и X-team (само Васко и Павката) вдигаха градуса, а самите щатски рап легенди предлагаха merchandise –a, автографи и ръкостискания отстрани на стейджа.

И както натъртих в началото, много ми се искаше залата да беше фул. Предвкусих слабата посещаемост, още когато видях рехава поста в градинката над клуба. Но това хич не ни попречи да си трещиме на вечните парцали на Big Shug: “Crush”, “The way it iz”, “My Boston”, “Triple OGzus”, Jeru:”El presidente”, “Tha Bullshit”, “99.9 percent”,” Da Bitchez”, “Ya Plain’ Yaself”, “Can’t Stop The Prophet”, Afu: “Equality”, “Defeat”.

Като за финал Jeru влезе и в ролята на DJ и попуска малко парчета, за да ни изпрати, че утре мнооого „важни“ задачи има всеки един от нас.